30 εκατ. ευρώ σε δήμους και περιφέρειες για τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών

Την πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υλοποίηση ενός προγράμματος 30 εκατ. ευρώ που θα απευθύνεται στους δήμους και τις περιφέρειες για την υποβολή προτάσεων για μονοπάτια για πεζοπορία και διαδρομές, καθώς και για άτομα που κινούνται σε αμαξίδιο, όπως επίσης και ορεινή ποδηλασία, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εθνικό δίκτυο μονοπατιών που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού, του θρησκευτικού, ιστορικού και αθλητικού τουρισμού στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που έχει πλούσιο φυσικό οικοσύστημα και ιστορικά και όχι μόνο μνημεία», επισήμανε, σύμφωνα με το ertnews.gr, ακόμα ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «με αυτό τον τρόπο θα αναδειχτεί και ο δασικός πλούτος, θα προστατευθεί το οικοσύστημα και θα προωθηθεί και η τουριστική ανάπτυξη του περιοχών αντλώντας πόρους από την αξιοποίηση όλων αυτών που διαθέτει κάθε περιοχή».

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε ακόμα και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες σημειώνοντας πως «το πρόβλημα αυτό λύθηκε με την αλλαγή του δασικού νόμου και πλέον όλοι όσοι τα χωράφια τους έχουν χαρακτηριστεί ως δασικά θα μπορούν σε συνεργασία με τη διεύθυνση δασών και τα τα αποδεικτικά που θα καταθέτουν να αξιοποιήσουν τα χωράφια τους και να αποχαρακτηριστούν από δασικές εκτάσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόθεση του υπουργείου «να δοθεί η δυνατότητα στους δασικούς συνεταιρισμούς ή ιδιώτες που έχουν στην ιδιοκτησία τους δασικές εκτάσεις να μπορούν να τις εκμεταλλευτούν μέσω προγραμμάτων και να αντλήσουν πόρους μέσα από την αξιοποίηση και ανάδειξη του δασικού πλούτου».

Πηγή: Ertnews.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση