Έκκληση του Μπαν Κι- μουν για τη συνέχιση του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω» είπε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι- μουν, αναφερόμενος στον αγώνα καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Στην τελευταία του συνέντευξη τύπου, μια εβδομάδα πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ο νέος Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτιέρες ο κ. Μπαν κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να υποστηρίξουν τη συμφωνία- ορόσημο για το Κλίμα που υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι.

« Η δράση για το κλίμα σημαίνει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, καθαρότερο αέρα και καλύτερη υγεία» υπογράμμισε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας και εξέφρασε τη πρόθεση του να συνεχίσει να υποστηρίζει την παγκόσμια δυναμική πίσω από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

«Η συμφωνία του Παρισιού σχετικά με την αλλαγή του κλίματος είναι ένα πολύτιμο επίτευγμα που πρέπει να το στηρίξουμε και να το ενισχύσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε  πίσω», σημείωσε με έμφαση ο κ. Μπαν και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες τουμε σκοπό να παροτρύνει τους ηγέτες  σε αυτήν την προσπάθεια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση