Στο 43% το ποσοστό ανακύκλωσης που πέτυχε το Sani Resort

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Το Sani Resort στη Χαλκιδική αποδεικνύει εδώ και χρόνια πως το περιβάλλον το αφορά, γι’ αυτό και επενδύει δυναμικά στην προστασία του, με τρόπους και με δράσεις που εντάσσονται στην έννοια της αειφορίας.

«Το πρόγραμμα της εταιρείας μας είναι ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στην αειφορία, με την ευρύτερή της έννοια, δηλαδή περιβαλλοντικές δράσεις άλλα και πρωτοβουλίες σχετικά με την τοπική κοινωνία και το ανθρώπινο δυναμικό μας», τονίζει η κ. Ελένη Ανδρεάδη, Director of Sustainability and CSR του προγράμματος.

Οι δράσεις αυτές εκφράζονται πρακτικά με εξοικονόμηση ενέργειας, νερού, μείωση απορριμμάτων και χημικών -παρουσιάζει recycling rates (ποσοστό ανακύκλωσης) 43% στο σύνολο των απορριμμάτων μέσω συνεργασιών με ιδιωτικές εταιρείες-, καλύτερη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού και πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη της τοπικής βιοποικιλότητας.

Στο λειτουργικό κομμάτι της ξενοδοχειακής μονάδας, το Sani Resort κατάφερε να καταναλώσει 22,61 kW/GN το 2015, ποσότητα αισθητά χαμηλότερη ακόμα και από το όριο των 24Kw/GN, που αποτελεί χρυσό πρότυπο αειφορίας. Παράλληλα, το ποσοστό ανακύκλωσης έφτασε το 2015 στο 43%, σε σύγκριση με το 35% του 2014 και το 17% του 2013, αποτέλεσμα της έμφασης στην εκπαίδευση, αποδεικνύοντας την αύξηση της περιβαλλοντικής συνείδησης του προσωπικού, ενώ η κατανάλωση νερού μειώθηκε κατά 7%.

Στο επίπεδο της βιοποικιλότητας αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την προστασία των δασών, ενώ σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τους υγροτόπους της Σάνης, με στόχο τη διαφύλαξή τους και τη δημιουργία ενός οικολογικού τουριστικού προορισμού με μονοπάτια ορνιθοπαρατήρησης.

Οι δράσεις αυτές του Sani Resort έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, όπως η απόκτηση του ISO 14001, που είναι το πρότυπο των συστημάτων ποιότητας περιβάλλοντος, και το Χρυσό Βραβείο Travelife, που απονέμεται σε ξενοδοχεία βάσει των επιδόσεών τους έναντι των αυστηρών απαιτήσεων των κριτήριων αειφορίας που αξιολογούνται από ανεξάρτητο ελεγκτή.

Ακόμη, το Sani Resort έχει λάβει το «Πράσινο Κλειδί (Green Key)» που απονέμεται σε ξενοδοχεία και θέρετρα, τα οποία ακολουθούν έναν οικολογικά ορθό τρόπο λειτουργίας και την «Γαλάζια Σημαία», ένα οικολογικό σήμα ποιότητας που κοσμεί τη συλλογή των Sani Marina και Sani Resort.

Επιπλέον, στον αγροδιατροφικό τομέα τα τελευταία χρόνια το Sani συστήνει τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής στους πελάτες του μέσα από τα μενού του (το 60% του καταλόγου αφορά τοπικά ή ντόπια προϊόντα), προσφέρει καθημερινό πρόγραμμα στους πελάτες του γεμάτο από επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικά μελίσσια, οινοποιεία, στα δάση και στον υγρότοπο, ενώ δημιούργησε και τη Land of Grace, μια σειρά αγροτικών προϊόντων, από την περιοχή της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση