Πάνω από 3.500 επισκέπτες στο Φαλακρό Grand Opening

Την τριήμερη εναρκτήρια εκδήλωση Φαλακρό Grand Opening, που σηματοδότησε τα εγκαίνια της περιόδου σκι στο Φαλακρό Όρος, χορήγησε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG).

Η εναρκτήρια διοργάνωση στο Φαλακρό πραγματοποιήθηκε από 16 έως 18 Δεκεμβρίου, με σκοπό να τοποθετήσει το Φαλακρό Όρος στο τουριστικό και αθλητικό γίγνεσθαι, προωθώντας παράλληλα την περιβαλλοντική συνείδηση. «Πιστός στη δέσμευσή του για συμβολή στην ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών, ο TAP συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του άξονα του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεών του για την ενίσχυση του βιοπορισμού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας διοργάνωσης, που συμπεριέλαβε πλήθος δράσεων, παρουσιάστηκε η ημερίδα “Live the mountain experience, Falakro”. Σε αυτήν οι επισκέπτες γνώρισαν τα αθλήματα που θα μπορούν να κάνουν όλο το χρόνο, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του όρους.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν δωρεάν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, σκι, τοξοβολία, τρέξιμο βουνού, ορεινό ποδήλατο, αλεξίπτωτο πλαγιάς, snow yoga, flying fox κ.ά.

Επιπλέον, γνωστοί αθλητές, προπονητές και ειδικοί παρουσίασαν τα αθλήματά τους μέσα από εισηγήσεις, βίντεο, παρουσιάσεις και επιδείξεις. Οι δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου συμπεριελάμβαναν επίσης πάρτι, live συναυλίες, καθώς και έκθεση φωτογραφικού υλικού που παρουσίαζε τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του βουνού.

Συνολικά, περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες συμμετείχαν στις διάφορες εκδηλώσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μια γιορτή του τουρισμού, του αθλητισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με ιδιαίτερη εστίαση στους νέους, καθώς τουλάχιστον 1.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκαν τη διοργάνωση την πρώτη μόλις μέρα.

«Ο TAP με χαρά συνέβαλε στην πρωτοβουλία ενίσχυσης μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νομό της Δράμας και στήριξης της ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικού προορισμού», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

tap2 tap3 tap5

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση