Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία των Σερρών

Για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, που υλοποιήθηκαν από την δημοτική αρχή το έτος 2015, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Γκότσης κατά την επίσκεψή τους στο 5ο και 20ο δημοτικό σχολείο Σερρών.

Οι προτάσεις για τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας προϋπολογισμών 181.000 € στο 20ο δημοτικό σχολείο και 424.000 € στο 5ο δημοτικό σχολείο κατατέθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ τον Ιούνιο του 2011 και εγκρίθηκε τον Μάρτιο 2012.

O Δ/ντης του 20ο δημοτικού σχολείου Δημήτρης Μπίτσιος είπε ότι με τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που έγιναν στο 20ο δημοτικό σχολείο, η ζέστη είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ζήτησε να τοποθετηθούν ακόμη περισσότερα φωτοβολταϊκά. Επισήμανε επίσης ότι αλλάχθηκαν τα κουφώματα σε όλες τις εισόδους του σχολείου κάτι το πολύ θετικό, αλλά, όπως είπε, θα ήθελε με την πρώτη ευκαιρία να αλλαχθούν και όλα τα υπόλοιπα κουφώματα του σχολείου.

Ο Δ/ντης του 5ο δημοτικού σχολείου Δημήτρης Γκαγκαρης τόνισε ότι με τη γεωθερμία υπάρχει πολύ ζέστη και η εξοικονόμηση χρημάτων βρίσκεται σε καλό σημείο. «Έρχονται μικροί λογαριασμοί ρεύματος και αυτό συμβαίνει γιατί ο φωτισμός που τοποθετήθηκε και η μόνωση στην εξωτερική τοιχοποιία και στη στέγη του κτιρίου βοηθούν στην εξοικονόμηση», είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η δημοτική αρχή ήδη κατέθεσε πρόταση στο INTEREG III για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Λύκειο Προβατά και μόλις ανοίξουν κι άλλα προγράμματα θα καταθέσει προτάσεις και για άλλα σχολεία, όπως είπε ο Δήμαρχος Σερρών, σημειώνοντας, παράλληλα, πως υπάρχουν έτοιμες προτάσεις για το 9ο δημοτικό σχολείο και το σχολείο Ορεινής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση