Δύο νέα έργα για το νερό σε Ελασσόνα και Κόρινθο

Δύο νέα έργα ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής νερού σε Ελασσόνα και Κόρινθο, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

  • «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Ελασσόνας», προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και
  •  «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Κορίνθου», προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, με τα έργα αυτά δημιουργείται ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου με το οποίο επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στους δύο δήμους, μέσω της ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής του νερού. Με την εγκατάσταση του συστήματος τηλεμετρίας εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος και η καλύτερη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού, περιορίζονται οι απώλειες νερού, μειώνεται δραστικά το λειτουργικό κόστος και διασφαλίζεται η ποιότητα του πόσιμου νερού.

Η χρηματοδότηση των δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ. «Με τον τρόπο αυτό υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν τις υποδομές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες», καταλήγει το υπουργείο Οικονομίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση