Ανταποδοτική κάρτα και παραμύθι ανακύκλωσης κυκλοφορεί ο δήμος Αγίας Παρασκευής

του Νίκου Αβουκάτου

Στις αρχές του νέου χρόνου ο κάθε πολίτης που θα επισκέπτεται το κινητό πράσινο σημείο του δήμου Αγίας Παρασκευής θα παραλαμβάνει μία ανταποδοτική κάρτα ανακύκλωσης και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο. Το κινητό πράσινο σημείο είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, το οποίο θα επισκέπτεται κεντρικά σημεία της πόλης μας και θα συλλέγει υλικά προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση. Η δράση λειτούργησε πιλοτικά με επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο θα αναγράφονται τα 25 εμπορικά καταστήματα του Δήμου οι ιδιοκτήτες των οποίων αποφάσισαν να προσφέρουν στους κατόχους της κάρτας έκπτωση 15% ή  25% για την αγορά κάθε προϊόντος.

«Καταρχάς είναι ένα κίνητρο για τους συνδημότες μας και έτσι θέλουμε να καταλάβουν ότι με την ενέργειά τους μπορούν να έχουν οικονομικό όφελος. Για την ανταποδοτική κάρτα θα ενημερώσουμε και τα σχολεία ώστε να τη γνωρίζουν οι μαθητές και οι γονείς τους. Θέλουμε η ανταποδοτική κάρτα ανακύκλωσης να μπει σε όλα τα νοικοκυριά του δήμου μας», τόνισε στη Greenagenda.gr o Ιωάννης Σιδέρης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Και παραμύθι για την ανακύκλωση

Ακόμη, τις πρώτες εβδομάδες του 2017 θα κυκλοφορήσει στο Δήμο και το παραμύθι της ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τον κ. Σιδέρη πρόκειται για μια περιπετειώδη ιστορία τεσσάρων ηρώων. Όπως προκύπτει από το σενάριο, ο κάθε ήρωας αποδίδει ένα ρόλο ανάλογα με το κάθε υλικό, γυαλί, πλαστικό, χαρτί και μέταλλο. Οι τέσσερις ήρωες δραπετεύουν από τη χωματερή και προσπαθούν να βρουν τον δρόμο για το εργοστάσιο της ανακύκλωσης.

Παράλληλα, στον δήμο Αγίας Παρασκευής αναμένεται εντός του 2017 να προστεθούν στα υπάρχοντα τρία βυθιζόμενα συστήματα κάδων απορριμμάτων άλλα οκτώ, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

agia-paraskeui-2

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση