Καμπάνακι από τους μετεωρολόγους: Μετά την «Αριάδνη», οι πλημμύρες

του Νίκου Αβουκάτου

Μετά την επέλαση της «Αριάδνης», οι αρχές θα πρέπει να βρίσκονται σε νέα επιφυλακή, αυτή τη φορά για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Ήδη, οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή κυρίως στη κεντρική και νότια Ελλάδα και ιδίως σε περιοχές της Εύβοιας, στις Σποράδες και τα ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, από το μεσημέρι σήμερα θα εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές όπου έχει ήδη συσσωρευτεί μεγάλος όγκος χιονιού με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων.

«Από το απόγευμα και για λίγες ώρες μέχρι το βράδυ περιμένουμε βροχοπτώσεις, τοπικά να είναι έντονες στην Εύβοια, όπου το χιόνι φτάνει τα 2 μέτρα. Αυτό μας δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει σε όλο το νησί και μάλιστα στη νότια Εύβοια τώρα έχει 12 βαθμούς Κελσίου και πολύ χιόνι που λιώνει γρήγορα. Χθες η Εύβοια είχε 5 βαθμούς Κελσίου και προχθές το θερμόμετρο έδειχνε 0 βαθμούς», τόνισε, μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο φυσικός - μετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης.

«Όσον αφορά στη Βόρεια Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα καθώς το ψύχος παραμένει και επομένως συγκρατούνται ο πάγος και τα χιόνια», πρόσθεσε ο κ. Ντάφης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από το Σαββατοκύριακο, ωστόσο σε πιο περιορισμένο βαθμό και όχι σε όλη την επικράτεια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση