Εγκαταλείπει ο Τράμπ το σχέδιο του Ομπάμα για την προστασία του κλίματος

Μια από τις πρώτες δημοσιεύσεις του νέου Αμερικανού προέδρου στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αφορά το πρόγραμμα για την Ενέργεια. Σε αυτήν ο Ντόναλντ Τράμπ προτείνει ότι «πρέπει να απαλλαχθούμε από επαχθείς κανονισμούς για την ενεργειακή βιομηχανία μας. Η άρση των περιορισμών θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των μισθών για τους Αμερικανούς, περισσότερο από 30 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια».

Από τον κ. Τραμπ δεν γίνεται αναφορά στην κλιματική αλλαγή ή την υπερθέρμανση του πλανήτη.  Ως γνωστόν στην προεκλογική του εκστρατεία χαρακτήρισε την υπερθέρμανση του πλανήτη ως «απάτη» και είχε εξαγγείλει την αποχώρηση των ΗΠΑ από την εφαρμογή της  διεθνής συμφωνίας κατά της κλιματικής αλλαγής, την οποία υποστήριξε θερμά ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Το Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή κατατέθηκε από το πρώην Αμερικανό πρόεδρο πριν από τέσσερα χρόνια ως μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η μόνη αναφορά του κ. Τραμπ για το περιβάλλον είναι η υπεύθυνη διαχείριση του περιβάλλοντος για τη διατήρηση της ποιότητας του νερού αλλά και του καθαρού αέρα. «Η προστασία του καθαρού αέρα και νερού, η διατήρηση των οικοτόπων μας, καθώς και η διατήρηση των φυσικών αποθεμάτων αλλά και των πόρων μας θα παραμείνουν υψηλή προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου μας».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση