Θεσσαλονίκη: Ανεπεξέργαστα λύματα χύνονται στην Κορώνεια μέσω του Μπογδάνα (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μεγάλη συγκέντρωση αφρού και ποσοτήτων νερού σκούρου χρώματος πάνω στον χείμαρρο Μπογδάνα, κάτω από τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή ανάμεσα σε Λαγκαδά και Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr. Οι ανεπεξέργαστες ποσότητες λυμάτων, που καταλήγουν στη λίμνη Κορώνεια, εντοπίζονται κοντά στην έξοδο του σταθμού βιολογικού καθαρισμού της περιοχής, αναδύοντας, μάλιστα, όπως λένε οι κάτοικοι, ανυπόφορη δυσοσμία.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των περίοικων είναι μεγάλη. Όπως λένε στη Greenagenda.gr, η έντονη δυσοσμία τούς ταλαιπωρεί αρκετές εβδομάδες, ενώ θέτουν το ερώτημα εάν ο βιολογικός καθαρισμός της περιοχής δουλεύει κανονικά και σε 24ωρη βάση.

rema_bogdana

Μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης΄Υδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ), Ηλίας Τσαγκάνας, παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, εξηγώντας: «Λόγω του ισχυρού παγετού που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στον εξοπλισμό του βιολογικού και τον κεντρικό αγωγό του». «Αναμένουμε την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου επισκευής της βλάβης», πρόσθεσε και, όπως είπε, η αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Εντούτοις, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η έντονη δυσοσμία ταλαιπωρεί την περιοχή εδώ και αρκετές εβδομάδες, ακόμα και πριν από την εισβολή του ψύχους και την επέλαση της πρόσφατης κακοκαιρίας.

rema_bogdana2

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση