Η ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου στο επίκεντρο της επίσκεψης Χαρίτση στα Τζουμέρκα

Τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, οι αναπληρωτές Πρυτάνεις κ.κ. Ανδρέας Φωτόπουλος, Θωμάς Μπάκας, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ιωάννης Γκανάς, ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» κ. Κώστας Μπασιούκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΤΕΠΗ κ. Απόστολος Αυγερόπουλος, οι βουλευτές του Σύριζα Ιωαννίνων κ.κ. Γιάννης Στέφος, Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη, καθώς και το προσωπικό του Φορέα.

xaritsis

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, ο Υπουργός ενημερώθηκε για το έργο που έχει υλοποιηθεί, μέχρι σήμερα, από το Φορέα, με στόχο την προστασία της μοναδικής βιοποικιλότητας και την ανάδειξη και προβολή της περιοχής του Εθνικού Πάρκου, την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, τα τρέχοντα προβλήματα κ.λπ. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δόθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθούν περισσότεροι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για έργα και δράσεις που οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), μπορούν με αποτελεσματικότητα να ολοκληρώσουν, καθώς διαθέτουν σχετική εμπειρία και επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να έχουν στην στήριξη της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι με κατάλληλο προγραμματισμό ενεργειών και συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και Υπουργείων, πόροι του ΕΣΠΑ πρέπει να διατεθούν για το περιβάλλον και την προστασία των φυσικών πόρων. Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, και στο σημαντικό έργο που μπορούν να παράσχουν οι ΦΔΠΠ σε τοπικό επίπεδο, αν υποστηριχθούν σωστά.

Στον Υπουργό δόθηκε ενημερωτικό υλικό για το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαρ. Αράχθου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση