Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο για τις αναρτήσεις δασικών χαρτών

Νέα ενημερώτικη εκδήλωση - σεμινάριο, μετά από αυτό στην Κατερίνη, με θέμα: «Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών στη Θεσσαλονίκη», διοργανώνουν το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα ΚΜ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στον Πολύγυρο, σύμφωνα με τη σειρά ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.

Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (ισόγειο, Μεγ. Αλεξάνδρου 49), από τις 10:00 έως τις 13:00. Απευθύνεται στα μέλη των τριών φορέων αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν θέματα ενημερωτικά σχετικά με την σύνδεση της κτηματογράφησης με τους δασικούς χάρτες, διευκρινιστικά για τις αναρτήσεις, καθώς και νομικά θέματα για το καθεστώς που διέπει τις ενστάσεις κ.λ.π.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, μηχανικών, νομικών και δασολόγων, δεδομένης της σημασίας των χαρτών στον χωροταξικό σχεδιασμό, την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, το ιδιωτικό ενδιαφέρον.

Η ανάρτηση δασικών χαρτών ανά την επικράτεια ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται καταρχήν στις 10 Φεβρουαρίου και αφορά σε 33 περιοχές της χώρας, καλύπτοντας συνολικά 46.8 εκατομμύρια στρέμματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση