Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για γεωθερμία σε Ανατ. Μακεδονία - Θράκη

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης: «Ανάπτυξη βασικών υποδομών και εφαρμογών για την αξιοποίηση της γεωθερμίας σε αστικές, αγροτικές και βιομηχανικές περιοχές», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020».

Η δράση, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 8 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, θα ενισχύσει επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν παραγωγή και διάθεση ενέργειας από γεωθερμία.

Η πρόσκληση απευθύνεται, πρωτίστως, σε Δήμους, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις και σε άλλους φορείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε υποδομές και εφαρμογές στον τομέα της γεωθερμίας.

Με την υπογραφή της πρόσκλησης γίνεται ένα ακόμα βήμα, συμπληρωματικά με τη δράση για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, προς την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., για την αξιοποίηση του ενδογενούς ενεργειακού της δυναμικού και την ανάδειξή της ως ενεργειακού κόμβου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η γεωθερμική ενέργεια αναδεικνύεται σε άξονα αιχμής, καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι η πλουσιότερη σε επίπεδο χώρας με διαπιστωμένα γεωθερμικά πεδία, ενώ οι εκτιμήσεις για τις ενεργειακές δυνατότητες των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής ξεπερνούν τα 200 MW.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση