Πιλοτικές δράσεις στον στρατό για διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση

Το Γ' Σώμα Στρατού, όπου συναντήθηκε με τον νέο Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Δημήτρη Μπίκο, στον οποίο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη γενικότερη λειτουργία του Γ' Σώματος Στρατού και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, κατά την ίδια ενημέρωση, συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας, όπως είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρών και άλλων έκτακτων φυσικών φαινομένων, καθώς και οι πιλοτικές δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, η συμμετοχή τους σε ενημερωτικές δράσεις και σε πιλοτικά έργα διαλογής στην πηγή, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Τη συνάντηση απασχόλησε και η υποστήριξη, από την πλευρά του Γ’ ΣΣ, των δράσεων και των υποδομών φιλοξενίας του προσφυγικού. Ο Αν ΥΠΕΝ, στο πρόσωπο του νέου Διοικητή, ευχαρίστησε τα στελέχη του Γ’ ΣΣ για την πολύτιμη συνεργασία και προσφορά. Ο Αν. ΥΠΕΝ και ο Διοικητής του Γ' ΣΣ δεσμεύτηκαν για την προώθηση και ενίσχυση της πολύ καλής συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Φάμελλος, επισκέφθηκε το Μέγαρο Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, κ. Χρήστο Δραγατάκη, Αντιστράτηγο, και τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, κ. Φώτιο Δομζαρίδη, Υποστράτηγο.

Αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, ο ίδιος συζήτησε μαζί τους ζητήματα συνεργασίας με το ΥΠΕΝ, όπως η λειτουργία της Αστυνομίας Περιβάλλοντος, η αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού εγκλήματος, αλλά και των μεγάλων περιβαλλοντικών ατυχημάτων, καθώς και τα σχέδια της πολιτικής προστασίας, που συνδέονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Επίσης, συνεχίζει το ΥΠΕΝ, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα που συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, με κυριότερα την παραβατικότητα στα θέματα περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την παραοικονομία και το λαθρεμπόριο, την διαχείριση και υποστήριξη των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, την αστυνόμευση και την ασφάλεια του Πολεοδομικού και των περιαστικών περιοχών της Θεσσαλονίκης, καθώς και την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων. Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει η βέλτιστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα κοινής αρμοδιότητας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση