«5 Flavors»: Η μαθητική start up που αναμειγνύει το παραδοσιακό με το ριζοσπαστικό προϊόν

Μια από τις πολύ αξιόλογες συμμετοχές του ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι η Εικονική Επιχείρηση «5 Flavors» που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ιλίου και βασίζεται στην ιδέα του παγκόσμιου μαθητικού προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ-JA. Οι μαθητές αυτοί για πρώτη φορά θα ανακαλύψουν τους  δρόμους της επιχειρηματικότητας στον διαγωνισμό τον οποίο διοργανώνει το Σωματείο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων, αύριο στην Αθήνα.

Η «5 Flavors» ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016 και αποτελείται από 27 μαθητές-στελέχη. «Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε κλασσικές συνταγές κυρίως σε νέους, να μάθουν την ελληνική παράδοση με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, ο οποίος ονομάζεται 5 flavors. Εμείς αναμειγνύουμε το "παραδοσιακό" με το "μοντέρνο" κάνοντας τα προϊόντα πιο σύγχρονα, αλλά και ταυτόχρονα πιο ελκυστικά», λέει ο Σταύρος Μπαλοδήμας, εκπαιδευτικός και Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Ιλίου.

Picture3

Ο αριθμός 5 στην ονομασία συμβολίζει πρώτα απ'όλα το όνομα του σχολείου: 5ο Γυμνάσιο Ιλίου. Ακόμα, σημαίνει τον αριθμό των προϊόντων:

•      Τουρσί

•      Πάστα ελιάς

•      Λικέρ

•      Λιμοντσέλο

•      Μαρμελάδες

Η εταιρεία παράγει τα προϊόντα της στις καλύτερες συνθήκες υγιεινής (προετοιμασία, αποστείρωση, κτλ), ενώ χρησιμοποιεί μόνο αγνά και βιολογικά υλικά. Στα προϊόντα της δεν χρησιμοποιούνται καθόλου συντηρητικά.

«Όλοι προσπαθήσαμε να εργαστούμε συλλογικά, παρά τον σαφή καταμερισμό εργασιών. Ιδρύσαμε την επιχείρηση 5 flavors και ως μέτοχοι συνεισφέραμε όλοι με το ποσό των 10 Ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Στη συνέχεια  χωρίσαμε τις αρμοδιότητές μας και ανέλαβε ο καθένας τα καθήκοντά του. Ο καθένας εργαζόταν αξιότιμα με τους υπόλοιπους και έστελνε γραπτή αναφορά κάθε μήνα στον Γενικό Διευθυντή, Σιατούνη Αντώνη. Δώσαμε μεγάλη προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών μας, μεγιστοποιώντας τα υγειονομικά μας μέτρα. Ακόμα, δημιουργήσαμε στενές σχέσεις με ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής μας και με άλλες εταιρείες, που έγιναν χορηγοί μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειάς μας» λέει, ακόμη, ο κ. Μπαλοδήμας.

Picture9

Η 5 flavors παράγει τα εξής προϊόντα:

•      Λικέρ Ρόδι

•      Λιμοντσέλο της Ζέτας

•      Τουρσί με Ανάμεικτα Λαχανικά

•      Πάστα Ελιάς

•      Μαρμελάδα Πορτοκάλι

•      Μαρμελάδα Ακτινίδιο-Μήλο-Μπανάνα

Η πρωτότυπη μαρμελάδα

Η εταιρεία 5 flavors είναι μία πλήρως καινοτόμος επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα, η νέα μαρμελάδα Ακτινίδιο-Μήλο-Μπανάνα είναι ένα καινοτόμο προϊόν. Μία τέτοια πρωτοποριακή γεύση προέκυψε από την ανάμειξη παραδοσιακών συνταγών και γι΄αυτό τον λόγο, σύμφωνα με τον κ. Μπαλοδήμα, δεν θα βρείτε παρόμοια μαρμελάδα πουθενά σε κανένα super-market. Είναι προσιτή σε τιμή και δεν περιέχει (όπως και όλα τα άλλα προϊόντα μας) καθόλου συντηρητικά. Θα αρέσει τόσο σε νέους όσο και στους μεγάλους, ενώ θα φέρει ξανά τους νέους πιο κοντά στην ελληνική παράδοση.

Μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου τους μαθητές στηρίζουν και οι καθηγητές τους Γεωργία Παππά, ο Ανδρέας Σιαπάνης και ο γραφίστας Στέφανος Παντελής.

Οι χορηγοί της εικονικής επιχείρισης είναι:

•      Η εταιρία γυάλινων μπουκαλιών και βάζων Euroglass

•      Η μεταφορική εταιρία Econt Express

•      Το διαφημιστικό γραφείο Graphisma Creative

•      Η εταιρία εμπωματισμού Pressas

•      Το Ι.Ι.Ε.Κ. Ευρωπρόοοδος

Picture6

Οι μαθητές που συμμετέχουν στην επιχείρηση είναι:

Βαλέργας Νικόλαος
Γάκος Αλέξανδρος
Γδοντάκη Δέσποινα
Γεράρδου Αγγελική
Γριτσώνη Γεωργία
Διαμαντόπουλος Αναστάσιος
Κανταρέλης Γιώργος
Καραδήμα Παρασκευή
Καραλάκη Μαρία
Κολοφωτιάς Παναγιώτης
Κουμεντάκου Αργυρώ
Κύρου Ειρήνη
Κωνσταντιδέλλη Παναγιώτα
Λιναρίτης Άγγελος
Μάντζαρης Κωνσταντίνος
Μαστροπέρρου Ζωή
Μέξας Σπύρος
Μπασδέκης Δημήτρης
Μπεσσής Παναγιώτης
Μωραΐτης Αναστάσιος
Περιστεράκη Μαρία
Πέτρου Θωμαΐς
Πισσαδάκη Καίτη
Σιατούνης Αντώνης
Φοάση Μαρία
Φράγκος Γιάννης
Ψυλλάκης Γιάννης

Για να επικοινωνήσετε ή να ενημερωθείτε για τα προϊόντα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: fiveflavors.wixsite.com/5flavors

Στον μαθητικό διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση