«Υψίστης σημασίας» για τους αγρότες των Τεμπών το φράγμα Λιβαδότοπου

Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη επισκέφθηκε χθες Πέμπτη στο ΥΠΑΑΤ ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος.

Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το υπουργείο, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για θέματα αγροτικά που αφορούν την περιοχή του Δήμου Τεμπών, όπως το θέμα κατασκευής του Φράγματος Πουρναρίου –Αμπελακίων «Λιβαδότοπος» και ανέφερε ότι είναι έργο υψίστης σημασίας για μεγάλο τμήμα του Θεσσαλικού κάμπου και για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες κατασκευής του. Επίσης ζήτησε να γίνουν ενέργειες για την καταβολή αποζημιώσεων ΠΣΕΑ στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και για τις ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή λόγω παγετού, στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η συνάντηση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ήταν εποικοδομητική και ο Υφυπουργός δήλωσε ότι κατανοεί την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, αφού με την ολοκλήρωση του Φράγματος Πουρναρίου –Αμπελακίων, δημιουργείται ταμιευτήρας μεγάλης χωρητικότητας, με τον οποίο εξυπηρετούνται πολλές αγροτικές οικογένειες, καλύπτοντας τις ανάγκες άρδευσης 8.000 καλλιεργούμενων στρεμμάτων. Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του Φράγματος Πουρναρίου –Αμπελακίων «Λιβαδότοπος» μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «δίνοντας έτσι νέα δυναμική στην ανάπτυξη της γεωργίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας».

Για τα θέματα που αφορούν τις αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 8/2/2017, η ΚΥΑ με τις λεπτομφέρειες για τις φετινές Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, οπότε θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξαγγελία των αποζημιώσεων. Όσον αφορά τις ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, ο ΕΛΓΑ έχει προχωρήσει στις αναγγελίες και στις κατά τόπους εκτιμήσεις.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση