Βρετανία: Ανεμογεννήτριες σε εκατομμύρια φανοστάτες

Εκατομμύρια φανοστάτες αναμένεται να εφοδιαστούν με ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ενέργειας με απευθείας σύνδεση στο εθνικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το έργο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της τεχνολογικής εταιρείας NVT και της εταιρείας ενέργειας OWN, οι οποίες σχεδίασαν την μικρή ανεμογεννήτρια που θα χρησιμοποιηθεί. Η κοινή πρωτοβουλία θα δημιουργήσει 25 θέσεις εργασίας κατά το επόμενο έτος, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε 300 μέσα σε τρία χρόνια.

Οι δύο επιχειρήσεις εκτιμούν πως κύκλος εργασιών μπορεί να ξεπεράσει τις 400 εκατομμύρια λίρες μέσα σε πέντε χρόνια.

«Υπάρχουν περίπου δέκα εκατομμύρια φανοστάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από το 20% εξ αυτών είναι κατάλληλοι για μετατροπή, κάτι που δημιουργεί τις συνθήκες για μία πολύ επεκτάσιμη επιχειρηματική ευκαιρία με τεράστιες δυνατότητες εξαγωγών», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκόρντον, διευθύνων σύμβουλος της OWN.

«Έχουμε ήδη διεξάγει θετικές προκαταρκτικές συζητήσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπάρχουν επίσης ενδείξεις ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ιρλανδία και τη Νότια Αφρική», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μία θαυμάσια είδηση και γνωρίζω από συναδέλφους από όλο το πολιτικό φάσμα ότι έχουν τις ίδιες θετικές προσδοκίες για το έργο αυτό. Βρίσκεται σε συμφωνία με τις πολιτικές των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στη Σκωτία και μπορεί να παραδώσει τόσο καθαρή πράσινη ενέργεια, όσο και σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους ιδιωτικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε με τη σειρά του ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, Ρίτσαρντ Λάιλ. Τα κεντρικά γραφεία της OWN άλλωστε βρίσκονται στην Σκωτία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση