Καθάρισε ο ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας μετά το ρεπορτάζ της Greenagenda (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Greenagenda.gr για τις τριτοκοσμικές εικόνες με την ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών στον ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας, αποφασίστηκε η άμεση εκκίνηση της διαδικασίας καθαρισμού του χώρου.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει σήμερα η Greenagenda.gr, η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Τα διασκορπισμένα σκουπίδια και τα διασταλάζοντα υγρά απομακρύνθηκαν και έτσι ο χώρος, πλέον, δεν μοιάζει με απέραντο σκουπιδότοπο. Μάλιστα, ο κ. Γιουτίκας ζήτησε, μόλις ανοίξει ο ΣΜΑ Νέας Ευκαρπίας, όπου θα μεταφέρονται πια τα απορρίμματα, να περιφραχθεί ο χώρος.

Μιλώντας στη Greenagenda, o αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Θερμαϊκού Φώτης Τζάκης είπε: «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός του χώρου. Άμεσα θα απομακρυνθούν και τα μπάζα που συγκεντρώθηκαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες το περασμένο Φθινόπωρο, αυτό όμως εξαρτάται από την Περιφέρεια».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, ο κ. Τζάκης σημείωσε: «Αναμένουμε μέχρι το καλοκαίρι να δημοπρατηθεί ο νέος ΣΜΑ στον Δήμο και μελλοντικά θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την αναβάθμιση της περιοχής».

Υπενθυμίζεται ότι για κατάσταση στον ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

sma3

sma2

sma4

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση