Οι Σιφνιοί δεν αγοράζουν πλαστικές σακούλες και αποταμιεύουν για καλό σκοπό

του Νίκου Αβουκάτου

Η δράση «Καν' το όπως ένας Σιφνιός», η οποία έχει ως στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας, στάθηκε η αφορμή όχι μόνο για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά επιπλέον ήταν μια ευκαιρία να αναδειχθεί και μια πράξη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα 0,10 ευρώ για την αγορά της πλαστικής σακούλας καθένας από τους καταναλωτές προτίμησε να τα αφήσει μέσα στους πήλινους κουμπαράδες που υπήρχαν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δράση αυτή ανήλθε σε 1.100 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη κάλυψη των αναγκών του ιατρείου του νησιού.

sifnos 2

Οι πρώτοι πήλινοι κουμπαράδες ανοίχτηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου. Το ποσό καταμετρήθηκε από τριμελή επιτροπή και ανακοινώθηκε δημόσια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Πρόκειται για μια πράξη η οποία αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία των κατοίκων της Σίφνου, παράλληλα όμως δείχνει το ενδιαφέρον για το περιβάλλον αλλά και τον συνάνθρωπο μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση νέων κουμπαράδων, σε ακόμα περισσότερα καταστήματα του νησιού μας», είπε στη Greenagenda.gr η Μαρία Ναδάλη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση