Μήνυση του δήμου Λαμιέων για το εγκληματικό ράλι στη λίμνη Καλλιδρόμου

Σε μηνυτήρια αναφορά προχώρησε ο Δήμος Λαμιέων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λίμνη Καλλιδρόμου από αντιπεριβαλλοντικές δραστηριότητες όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος ζητεί να  κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για τον εντοπισμό των δραστών και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα το μέλος της ΠΕΠΛΑ Στέφανος Σταμέλος ανέδειξε με τη δημοσιοποίηση video και καταγγελία τον βιασμό της φύσης, όπως είχε χαρακτηρίσει την δράση ατόμων, που με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα τύπου τζιπ κυριολεκτικά όργωναν τη λίμνη καταστρέφοντας αυτήν και το περιβάλλον.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, τόνισε ο κ. Σταυρογιάννης, ενημερώνοντας για την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, ενώ έκανε λόγο για ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά στο οικοσύστημα της περιοχής.

Η ενέργεια βρήκε σύμφωνους όλους  τους δημοτικούς συμβούλους.

Είχε προηγηθεί η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) που κατήγγειλε «την επιδρομή με τζιπ που έκαναν κάφροι - εκδρομείς στην προστατευόμενη λίμνη Νευρόπολη στο Καλλίδρομο της Φθιώτιδας, η οποία αν και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες ουσιαστικά έχει αφεθεί απροστάτευτη στους άξεστους, που νομίζουν ότι η επίδειξη και η μόστρα είναι υπεράνω της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος όπου αυτό έχει μείνει αλώβητο σε ελάχιστα σημεία της χώρας».

Η ΕΕΠΦ ζητούσε, μάλιστα, εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση