ΑΠΘ: Ανέλαβαν να κλαδέψουν δένδρα και τα ρήμαξαν (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μεγάλη απογοήτευση στους περαστικούς προκαλούν οι εικόνες κακοποιημένων δένδρων στα πάρκα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, και κατόπιν επικύρωσης σχετικών αδειών, συνεργείο ξεκίνησε την κλάδευση και αποψίλωση δένδρων, με αιτιολογικό την επικινδυνότητά τους για την ασφάλεια του κοινού, αλλά και την παλαιότητα.

Το αποτέλεσμα; Κάτι παραπάνω από ανεπιθύμητο και αποκαρδιωτικό. Για όσους γνωρίζουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία, η αστοχία στην εργασία κλάδευσης είναι ολική, αφού τα δένδρα κόπηκαν βιαίως και αποφλοιώθηκαν.

Μιλώντας στη Greenagenda.gr, ακαδημαϊκοί του ΑΠΘ, σχετικοί με το αντικείμενο, έκαναν λόγο για μη εξειδικευμένο συνεργείο που ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη εργασία στα δένδρα, αλλά και για έλλειψη εποπτείας της διαδικασίας.

«Αυτές οι δουλειές θέλουν σχολαστικότητα, τόσο από τους εργάτες όσο και από τους επιβλέποντες. Κάποιες φορές η αποφλοίωση μπορεί να είναι αφορμή για τη σήψη του δένδρου. Σίγουρα δεν έγιναν αυτά που έπρεπε, τόσο για τη κλάδευση όσο και για την αποψίλωση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες αστοχίες», τόνιζαν.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΑΠΘ, Νικόλαος Μανουσαρίδης, εκτίμησε ότι υπήρξε μεθοδικότητα στις εργασίες. «Θεωρώ ότι έγινε μεθοδικά η διαδικασία και με τη σχετική ορθότητα. Αν σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν λάθη και αστοχίες αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί», υποστήριξε.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση