Με ανακαινισμένο περίπτερο στην 82η ΔΕΘ το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης

Και στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας τα αντικείμενα και το έργο της Δασικής Υπηρεσίας.

Στο ανακαινισμένο ξύλινο Δασικό Περίπτερο που διαφοροποιείται από όλα τα υπόλοιπα περίπτερα και βρίσκεται ανάμεσα στα περίπτερα 8 και 13, σκοπός της Υπηρεσίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για την προστασία του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα, την πολλαπλή προσφορά αγαθών κι υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανθρώπινες απαιτήσεις καθώς και για τους κινδύνους που απειλούν τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στα πλαίσια έντονης δραστηριοποίησης της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κι Ενημέρωσης της Υπηρεσίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης τόσο στον χώρο των σχολείων όσο και στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) με περιηγήσεις, σκοπός, όπως σημειώνει το Δασαρχείο, είναι η προώθηση των δωρεάν δράσεων στο κοινό αλλά και η προσέλκυση μικρότερης ηλικίας επισκεπτών, καθώς υπάρχει και χώρος δραστηριοτήτων για τους μικρούς φίλους.

δασαρχειο2 (600 x 337)

Το Δασικό Περίπτερο θα λειτουργεί κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της 82ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), δηλαδή: Δευτ.-Παρασκ. 16.00-22.00 και Σαβ.-Κυρ. 10.00-22.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, έχει ήδη επισκεφθεί δις το Δασικό Περίπτερο.

δασ (600 x 338)

Πηγή φωτογραφιών: Δασική Υπηρεσία/Facebook

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση