49 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες. Πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς(Χάρτης)

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 49 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 16:16 σε δασική έκταση, στον Κάλαμο Αττικής. Η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί. Στο συμβάν στην Ανατολική Αττική επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο, από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς. Επιπλέον στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου.

β. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου 2017 και ώρα 12.10 σε αγροτοδασική έκταση, στη περιοχή Κρυόνερο Ηλείας είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 6 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ και 7 μηχανήματα.

γ. Οι πυρκαγιές της Ζακύνθου είναι επίσης χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε όλες τις πυρκαγιές του νησιού παραμένουν αμετάβλητες. Στην κατάσβεση αυτών λαμβάνουν μέρος 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 7 υδροφόρες ΟΤΑ.

δ. Οι πυρκαγιές της Κεφαλονιάς, στην περιοχή Σιμωτάτα - Λ

Πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Έβρου, Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, και τα νησιά Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Ψαρά.

 

χαρτης 17

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση