7,22 τόνους εκλογικού υλικού ανακύκλωσε ο δήμος Θερμαϊκού

Σε μια κίνηση με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, προχώρησε ο δήμος Θερμαϊκού, με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανακύκλωσης και σκοπό τη συλλογή και ανακύκλωση όλου του πλεονάζοντος εκλογικού υλικού, μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Φο.Δ.Σ.Α. Κ.Μ. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας), από την αρχή κιόλας της εβδομάδας που προηγήθηκε της πρώτης Κυριακής των εκλογών, ο οποίος θετικά ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα συμφώνησε να διαθέσει απορριμματοφόρο όχημα, αποφασίσθηκε να συγκεντρωθεί και να οδηγηθεί προς ανακύκλωση το αχρησιμοποίητο υλικό από όλα τα εκλογικά κέντρα του Δήμου.

Σύμφωνα με τον ΦΟΔΣΑ, η συνολική ποσότητα καθαρού χαρτιού που οδηγήθηκε τελικά προς ανακύκλωση άγγιξε τους 7,22 τόνους. «Ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό που στέλνει ηχηρότατο μήνυμα υπέρ της ανακυκλωτικής διαδικασίας, της πράσινης αντίληψης και της ανύψωσης ισχυρής ασπίδας προστασίας για το περιβάλλον, θέτοντας ταυτόχρονα στέρεες βάσεις για τη θεμελίωση μιας κυκλικής οικονομίας με πολλαπλά οφέλη για όλους», καταλήγει η ενημέρωση.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση