8ο εβδομαδιαίο παζάρι βιολογικών προϊόντων

Διήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για την οικολογική γεωργία και την εναλλακτική οικονομία στο «Σχολείο», με παράλληλη διήμερη λειτουργία του παζαριού προϊόντων οικολογικής γεωργίας.

 Αυτό το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου, το 8ο εβδομαδιαίο παζάρι βιολογικώνπροϊόντων «Από τα κάτω» εμπλουτίζεται με δυο διαφωτιστικές εισηγήσεις και παράλληλη διήμερη λειτουργία του παζαριού βιολογικών προϊόντων.

 Σάββατο 21.1

Το Σάββατο 21.1 μετά τη διεξαγωγή του παζαριού βιολογικών προϊόντων (4.00-8.00 το απόγευμα), θα ακολουθήσει στις 8.30 εισήγηση με θέμα «Εναλλακτική οικονομία και οριζόντια διακίνηση προϊόντων». Ομιλητές θα είναι οι: Νίκος Ιωάννου και Δημήτρης Δασκαρόλης, από την ομάδα εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου «Nosotros» της Αθήνας. Η εκδήλωση θα κλείσει με ρεμπέτικη βραδιά που θα ξεκινήσει στις 10.30.

 Κυριακή 22.1

Την Κυριακή θα λειτουργήσει εκτάκτως το παζάρι βιολογικών προϊόντων, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

Στις 7.00 θα υπάρξει η εισήγηση με θέμα «Μαθήματα διατροφικής ελευθερίας: οικολογική ή χημική γεωργία;», με ομιλητές παραγωγούς του παζαριού, αλλά και τον οικολόγο γεωργό Τάκη Λίτσα από το πρότυπο αγρόκτημα Λίτσα της Θέρμης.

 Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα λειτουργεί κοινωνικό μαγειρείο με προϊόντα από τα παζάρι. Στο παζάρι συμμετέχουν παραγωγοί φρούτων, λαχανικών, λαδιού, οσπρίων, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού, σιταριού, χυμών, κρασιού, τσίπουρου κ.ά. προϊόντων.

 Χώρος εκδήλωσης: «Σχολείο», Βασ. Γεωργίου-Μπιζανίου (περιοχή Φαλήρου). Λεωφορεία: Στάση Ευζώνων. Από ανατολικά: 3, 5, 6, 8, 33, 39, 78Ν. Από παραλία: 5, 6, 33. Από κέντρο: 3, 10, 11, 31, 39.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!