82η ΔΕΘ: Το «πράσινο» μονοθέσιο του ΑΠΘ επέστρεψε πιο γρήγορο από ποτέ

του Νίκου Αβουκάτου

Η Ήβη, στην ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της νεότητας και της ζωντάνιας. Αντικατοπτρίζοντας την... εκπαιδευτική ζωντάνια που επιδεικνύουν κάποιοι φοιτητές, το όνομά της δόθηκε στο δεύτερο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Aristotle University Racing Team Electric (ARISTURTLE).

Η παρουσία του πράσινου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μονοθέσιου στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναμφισβήτητα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Μετά την Ηλέκτρα (το πρώτο μονοθέσιο), λοιπόν, μια νέα εποχή ξεκινά με την Ήβη και, ήδη, όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες διακρίσεις το μέλλον σίγουρα της ανήκει.

Η αναμόρφωση του οχήματος είναι ριζική διότι άλλαξαν αρκετά στο όχημα, μέχρι και οι καλωδιώσεις του. Η κατασκευή του προωθεί την ηλεκτροκίνηση και οι φοιτητές του ΑΠΘ πρωτοπορούν για ακόμη μια φορά.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα ηλεκτροκίνητο γιατί πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον. Εξάλλου και οι τάσεις της αγοράς δείχνει ότι οδηγούμαστε στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με σκοπό να έχουμε καθαρές και αθόρυβες πόλεις», είπε στη Greenagenda.gr ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Γιοβανόπουλος.

Η Ήβη διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 80 κιλοβάτ και 252 μπαταρίες, τύπου σοκολάτας, που χρησιμοποιούνται στα επαγγελματικά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα. Η αυτονομία του είναι 22 χιλιόμετρα και συνολικού βάρους 315 κιλών, εκ των οποίων 80 κιλά ζυγίζουν οι μπαταρίες.

Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 110 χλμ και διανύει την απόσταση 0-100 σε 4 δευτερόλεπτα.

Οι διακρίσεις του ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού οχήματος σε τρεις διαγωνισμούς καταδεικνύουν την ελπιδοφόρα πορεία του. Το φετινό καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, στην Ιταλία κατέλαβε την 8η θέση, ενώ στη Γερμανία ολοκλήρωσε τον αγώνα των 22 χλμ, κάτι που κατάφεραν να επιτύχουν μόνο οι 12 από τις 35 ομάδες. Τέλος, στην Ουγγαρία το αυτοκίνητο τερμάτισε 7ο, ανάμεσα σε 40 ομάδες.

Η ομάδα ARISTURTLE ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Η αρτιότητα της ομάδας, το ομαδικό πνεύμα στην εργασία και, γενικά, η εικόνα που παρουσιάζει η νέα ομάδα με το δεύτερό της αυτοκίνητο, εντυπωσιάζει τους πάντες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση