84η ΔΕΘ: Το πρώτο στον κόσμο φωτοβολταϊκό κινητό κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Το «Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών» παρουσίασαν για πρώτη φορά η ΤΕΧΑΝ και η ENVIPCO, ως χορηγοί της αμερικάνικης παρουσίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»:

⦁    είναι το 1ο και Μοναδικό Παγκοσμίως
⦁    είναι Ενεργειακά Αυτόνομο
⦁    δεν χρειάζεται Βιομηχανικό Τριφασικό Ρεύμα, καθόσον η αναγκαία ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τον ήλιο, ενώ περιλαμβάνει 3 αυτόματα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Οι ανακυκλωτές για κάθε πλαστική, μεταλλική και γυάλινη συσκευασία που επιστρέφουν για ανακύκλωση κερδίζουν αντίτιμο, το οποίο μπορούν, είτε να το χρησιμοποιήσουν για δωρεάν αγορές, είτε να το δωρίσουν υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών.

Το «Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» επισκέφτηκαν, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, o Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, άλλοι υπουργοί, δεκάδες δήμαρχοι, καθώς και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΤΕΧΑΝ και η ENVIPCO μαζί επενδύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας την 1η μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, εκτός των συνόρων της Αμερικής, καθιστώντας την Ελλάδα κεντρικό κόμβο για όλη την Ευρώπη στον τομέα της ανακύκλωσης. Το εργοστάσιο θα εγκαινιαστεί σε λίγες ημέρες.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση