86η ΔΕΘ: Ανακυκλώθηκαν 50.000 αποτσίγαρα - Θα αποτοξικοποιηθούν και θα γίνουν λίπασμα (φωτο)

Τριάντα ειδικούς κάδους της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ που ξεπέρασαν τους 200.000 δημιουργώντας μια νέα «πράσινη» δράση για τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση στα Βαλκάνια, αφού επετεύχθη να ανακυκλωθούν 50.000 αποτσίγαρα.

Οι επισκέπτες καπνιστές της φετινής 86ης ΔΕΘ είχαν τη δυνατότητα να σβήνουν τα τσιγάρα τους και να απορρίπτουν τα αποτσίγαρα σε ειδικούς «έξυπνους» κάδους που ήταν τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία σε ολόκληρο το εκθεσιακό κέντρο της 86ης ΔΕΘ. Παράλληλα, διανεμήθηκαν από την Cigaret Cycle 10.000 ατομικά επαναχρησιμοποιούμενα τασάκια από ανακυκλώσιμο υλικό σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εγρήγορσης του κοινού απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα μόλυνσης του Περιβάλλοντος από τα αποτσίγαρα.

Τα 50.000 αποτσίγαρα που συγκεντρώθηκαν θα προωθηθούν σε εργοστάσια στη Γαλλία και στη Γερμανία για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του προγράμματος #gopafree για την περίοδο της 86ης ΔΕΘ προσμετράται σε 12 κιλά λίπασμα με χρήση στην ανθοκομία και σε 38 κιλά πρώτης ύλης για νέα βιομηχανικά προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον, ενώ 350 m3 (κυβικά) νερού – γλυκού ή αλμυρού – σώθηκαν από τη ρύπανση των αποτσίγαρων. «Αν θέλουμε να δούμε τα νούμερα, καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητα της ποσότητας των αποτσίγαρων σε σχέση με το ωφέλιμο αποτέλεσμα για το Περιβάλλον και για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Ήταν ένα στοίχημα και για μας και για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που υποδέχτηκε την πρωτοβουλία και το πρόγραμμα μας, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη ίσως αυτή τη στιγμή δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο της ανακύκλωσης. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που οι κάδοι αυτοί θα παραμείνουν στη ΔΕΘ καθόλη τη διάρκεια και των υπολοίπων γεγονότων και εκδηλώσεων που φιλοξενούνται εκεί, αλλά και περήφανοι που έχουν λάβει και μια άλλη διάσταση με την συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και μετατρέπονται και σε έξυπνοι κάδοι με αισθητήρα ελέγχου πλήρωσης», αναφέρει σε δήλωση του ο Διευθυντής και συνιδρυτής της Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο «έξυπνος» κάδος για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων θα βρίσκεται στην έκθεση Beyond expo που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου στο περίπτερο της Cisco.

Δείτε φωτογραφίες:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση