Ακτιβιστής δικηγόρος αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την υπερθέρμανση (vid)

Ένας ακτιβιστής δικηγόρος αυτοπυρπολήθηκε και βρήκε βασανιστικό θάνατο το Σάββατο, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη.

Ο 60χρονος Ντέιβιντ Μπάκελ, o οποίος αγωνιζόταν εδώ και χρόνια για τα δικαιώματα της γκέι και διεμφυλικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, έβαλε τέλος στη ζωή του στο πάρκο Πρόσπεκτ του Μπρούκλιν, αφήνοντας πίσω του μόνο την καρβουνιασμένη σορό του και ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post το σημείωμα έγραφε ότι έβαλε φωτιά στον εαυτό του χρησιμοποιώντας «ορυκτό καύσιμο» για να δείξει ότι και ο πλανήτης «ξεψυχά» με παρόμοιο τρόπο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αναπνέουν πλέον αέρα που έχει καταστεί ανθυγιεινός από τα ορυκτά καύσιμα και πολλοί πεθαίνουν πρόωρα ως αποτέλεσμα», έγραφε ο 60χρονος στο σημείωμά του, συμπληρώνοντας ότι ο πρόωρος θάνατός του αντανακλά αυτό που κάνει η ανθρωπότητα στον εαυτό της.

«Αν έχεις ζήσει τη ζωή σου υπηρετώντας έναν ιερό σκοπό, θεωρείς πρέπον να πεθάνεις για έναν ιερό σκοπό», κατέληγε ο ακτιβιστής.

Το 2000, ο Μπάκελ ήταν ο επικεφαλής δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Μπράντον Τίνα, που είχε βιαστεί και δολοφονηθεί στα 21 του χρόνια επειδή, ως διεμφυλικός άνδρας που είχε γεννηθεί κορίτσι, προκάλεσε την οργή της μικρής κοινότητας των ΗΠΑ στην οποία ζούσε.

Ο δικηγόρος είχε δώσει αγώνα για τη δικαίωση, έστω και μετά θάνατον, του Μπράντον, η ζωή του οποίου είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο, με το εξαιρετικό φιλμ Boys Don't Cry.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση