«Egreeno»: Απορρυπαντικά με οικολογική φιλοσοφία για τη σωστή υγιεινή της οικογένειας

Συνέντευξη στον Νίκο Αβουκάτο

Έναν οικολογικό τρόπο ζωής προσφέρουν τα προϊόντα της εταιρείας «Egreeno», που εδρεύει στην Αξιούπολη του νομού Κιλκίς. Τα οικολογικά απορρυπαντικά της παρασκευάζονται με συστατικά φυσικής προέλευσης (μ.ο. 93%) και αιθέρια έλαια από την ελληνική γη.

Ο Χρήστος Γκουλέτσας είναι χημικός μηχανικός και επικεφαλής μιας ομάδας νέων επιστημόνων με κατάρτιση και πάθος για έρευνα και καινοτομία. Το 2010 ίδρυσε την εταιρεία Egreeno και μέχρι πρόσφατα παρήγαγε μόνο συμβατικά, κοινά απορρυπαντικά.

Σε συνέντευξή του στη Greenagenda.gr, ο κ. Γκουλέτσας τονίζει ότι «φροντίζουμε την οικογένειά μας όπως πρέπει να φροντίζουμε τον Πλανήτη μας» και αποτυπώνει τη φιλοσοφία του για την παρασκευή των φυσικών προϊόντων της εταιρείας.

Κύριε Γκουλέτσα θα ήθελα να μου πείτε την ιστορία σας. Πώς ένας χημικός μηχανικός αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία οικολογικών απορρυπαντικών;

Όταν έγινα για πρώτη φορά πατέρας άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου αλλά και η δική μου. Ήθελα να είμαι υγιής για το παιδί μου. Θέλαμε με τη γυναίκα μου ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. Από την αγάπη μας, λοιπόν, για τη φύση και το παιδί μας, προέκυψαν τα προϊόντα Εgreeno, μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών καθαριστικών με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Επιλέξατε την εξοχή του νομού Κιλκίς ως τόπο εργασίας. Για ποιους λόγους αποφασίσατε να απομακρυνθείτε από την πόλη;

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στην Αξιούπολη, στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό. Παρόλο που γεννήθηκα και μένω στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε η εταιρεία μας να είναι μακριά από την πόλη και τους έντονους ρυθμούς της. Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία αφού αγαπάμε πολύ τη φύση και τις ευεργετικές ιδιότητές της και επιδιώξαμε αυτό να το περάσουμε και στα προϊόντα μας.

Η αγάπη για τη φύση και για το παιδί, λοιπόν, εμπερικλείεται στη φιλοσοφία της εταιρείας Egreeno. Ποια άλλα στοιχεία την καθιστούν διαφορετική, κατά τη γνώμη σας;

Τα κυριότερα στοιχεία που καθιστούν τα καθαριστικά Egreeno διαφορετικά από τα υπόλοιπα είναι πρωτίστως ότι είναι αφενός φυσικά, δηλαδή περιέχουν πρωτοποριακά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης. Αφετέρου είναι ασφαλή, υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για μωρά και άτομα με αλλεργίες. Επιπλέον, είναι από τα ελάχιστα στην αγορά που δεν περιέχουν καμία επισήμανση ή προφύλαξη και ο κάθε καταναλωτής μπορεί εύκολα να το ελέγξει αυτό διαβάζοντας την ετικέτα των προϊόντων μας. Το σημαντικό είναι ότι εξαιτίας της καινοτόμου σύνθεσής του με αιθέρια έλαια, μαστιχόνερο, σαπούνι από ελαιόλαδο, σπαθόλαδο κλπ. είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά των ρύπων και των βρομιών. Τέλος, πολύτιμη για εμάς είναι και η συνεισφορά αγάπης με το 3% των εσόδων στο ορφανοτροφείο ΤΟΜ.

Πείτε μας περισσότερα για τις τρεις σειρές απορρυπαντικών της Egreeno και σε ποιες οικογένειες θα προτείνατε την κάθε μία.

Οι 3 σειρές Egreeno είναι:

Η Egreeno Eco, που περιλαμβάνει Υγρό Απορρυπαντικό και Μαλακτικό ρούχων, Υγρό πιάτων, Κρεμοσάπουνο, Πολυκαθαριστικό Επιφανειών και Καθαριστικό δαπέδου. Όλα τα προϊόντα αυτής σειράς είναι υποαλλεργικά αρώματα και αιθέρια έλαια. Τα καθαριστικά αυτά απευθύνονται σε κάθε οικογένεια και καταναλωτή που επιθυμεί να καθαρίζει τον χώρο του με φυσικό και ασφαλή, για τον ίδιο και το περιβάλλον, τρόπο.

Η Egreeno Baby, που περιλαμβάνει τα παραπάνω προϊόντα αλλά χωρίς αρώματα, και με ακόμα πιο αγνή και υποαλλεργική σύνθεση, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τα μωρά και τα άτομα με αλλεργίες.

Η Egreeno Antibacterial, που περιλαμβάνει τα ίδια προϊόντα, με τις ίδιες φυσικές και υποαλλεργικές συνθέσεις, αλλά και με αντιβακτηριδιακούς και αντισηπτικούς παράγοντες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολυμαίνουμε τον χώρο μας, τα ρούχα μας, τα σκεύη μας κλπ, αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, με φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Το 3% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών το προσφέρετε στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία, "Τ.Ο.Μ". Πώς προέκυψε αυτή η σκέψη;

Η αποστολή που έχουμε θέσει στην εταιρεία μας και στους εαυτούς μας είναι απλή: να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Όπου μπορούμε και όπως μπορούμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέφουμε πίσω στους ανθρώπους το καλό και την αγάπη που λαμβάνουμε. Αυτό ακριβώς κάνουν ο Αλέκος και η Ναυσικά, δύο Έλληνες που έχουν χτίσει, από το μηδέν, ένα ορφανοτροφείο στην πάμφτωχη Τανζανία. Όταν τους γνώρισα δεν μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος μπροστά σε αυτό το έργο αγάπης. Γι' αυτό και το 3% των καθαρών εσόδων μας από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών Egreeno, το προσφέρουμε, με την καρδιά μας, στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία Τ.Ο.Μ.

Παρατηρείτε μία στροφή του καταναλωτικού κοινού σε οικολογικά προϊόντα; Μία πιο έντονη οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση;

Η στροφή των καταναλωτών και των καθημερινών τους συνηθειών προς την οικολογία και προς μια στάση σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, των ωκεανών, των δασών, της ατμόσφαιράς κλπ, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που παρατηρείται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία έτη. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και αισιόδοξους ότι μπορεί κάτι να αλλάξει, πριν να είναι πολύ αργά... Στην Ελλάδα είμαστε ακόμα λίγο πίσω, αλλά, παρ' όλα αυτά, και εδώ παρατηρείται μια στροφή των Ελλήνων στα φυσικά, οικολογικά, vegan προϊόντα! Ευχόμαστε να αυξηθεί η τάση στους συμπολίτες μας και, προς αυτήν την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, θέλουμε να είμαστε κι εμείς αρωγοί!

Ποιες οικολογικές συνήθειες ακολουθείτε στο δικό σας σπίτι;

Εκτός φυσικά από το να χρησιμοποιούμε μόνο Egreeno, εννοείτε; Ανακυκλώνουμε σχολαστικά τα απορρίμματά μας, καθαρίζουμε οικογενειακώς το δασάκι της γειτονιάς μας, όπως και το καλοκαίρι την παραλία που κάνουμε μπάνιο, δεν είμαστε Vegan αλλά προσπαθούμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ζωικές τροφές και γενικώς ψάχνουμε, ερευνούμε και ρωτάμε για την προέλευση και τις ιδιότητες κάθε προϊόντος που χρησιμοποιούμε.

Αντίστοιχα, ποιες μικρές συμβουλές θα δίνατε στους γονείς ώστε να τις εφαρμόζουν μαζί με τα παιδιά τους;

Θα τους συμβουλεύαμε να ψάχνουν τις δράσεις που γίνονται στη γειτονιά τους και στην πόλη τους από διάφορες εθελοντικές και περιβαλλοντικές ομάδες και να συμμετέχουν όσο μπορούν. Το μυστικό είναι να είμαστε σε εγρήγορση, έτοιμοι να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε, να θυμόμαστε ότι ο πλανήτης δεν ανήκει σε εμάς αλλά στις μελλοντικές γενιές και να είμαστε ζωντανά παραδείγματα στα παιδιά μας, στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια.

Από πού μπορεί να προμηθευτεί κάποιος τα προϊόντα Egreeno;

Μπορεί να τα προμηθευτεί από το eshop μας στο www.egreeno.gr και θα τα παραλάβει στην πόρτα του, στα καταστήματα «Αρμονία» της αλυσίδας «ΑΒ Βασιλόπουλος», στον «Θανόπουλο» στην Αθήνα, όπως και σε επιλεγμένα super markets, καθώς επίσης και σε καταστήματα βιολογικών ειδών στις μεγάλες πόλεις.

Ποιες είναι οι αξίες που σας διέπουν για τα νέα προϊόντα egreeno:

Σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον. Με αυτό συμβαδίζει απόλυτα η νοοτροπία μας, η λειτουργία μας και τα προϊόντα μας. Το νερό, ο ήλιος, ο αέρας, η γη, μας δίνουν άφθονους τους πόρους τους και εμείς οφείλουμε να τους διαφυλάξουμε και να τους ανακυκλώσουμε ξανά πίσω στη φύση.

Αγαπάμε τα παιδιά μας και τους δίνουμε το καλύτερο. Θέλουμε να μεγαλώνουν σωστά και να παίζουν ξέγνοιαστα σε ένα καθαρό σπίτι, χωρίς βλαβερές χημικές ουσίες. Γι' αυτό στα προϊόντα μας έχουμε βάλει συστατικά που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα ως φιλικά προς τον ανθρώπινο οργανισμό και έχουμε αποκλείσει ουσίες που δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευλογημένη. Η βιοποικιλότητα της ελληνικής χλωρίδας μάς προσφέρει μια πληθώρα από αιθέρια έλαια, φυτικά λάδια και συστατικά που έχουν θαυματουργικές ιδιότητες. Εμείς απλά σκεφτήκαμε να τα αξιοποιήσουμε.

Η φιλοσοφία μας είναι η ισορροπία, όπως αυτή που υπάρχει στη φύση. Και τα καθαριστικά egreeno είναι σχεδιασμένα να έχουν ισορροπία: αποτελεσματικά και σκληρά με τη βρομιά, αγνά και φιλικά με τον άνθρωπο, οικολογικά και φυσικά για το περιβάλλον. Γι' αυτό τον σκοπό ερευνούμε, διαβάζουμε, δοκιμάζουμε, αναλύουμε, ρωτάμε, ενημερωνόμαστε, βελτιωνόμαστε συνεχώς...

Τα προϊόντα της μακεδονικής εταιρείας είναι απολύτως ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, καθώς δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες ουσίες (SLES, SLS, COCODEA κ.ά.). Τα καθαριστικά Egreeno περιέχουν πρωτοποριακά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης. Δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες βλαβερές ουσίες, δεν έχουν καμία επισήμανση επικινδυνότητας, είναι υποαλλεργικά και εργαστηριακά ελεγμένα. Παράγονται εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα κι έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια χαρακτηριστικά της ελληνικής χλωρίδας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση