Οι Θεσσαλονικείς θα ανακυκλώνουν ρούχα

Τα παλιά, άχρηστα ρούχα που βρίσκονται στοιβαγμένα σε συρτάρια και ντουλάπες και τα οποία καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων έχει βάλει στο «μάτι» η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια όχι απλώς να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης στην πόλη, αλλά παράλληλα να βοηθηθούν άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Η επαναχρησιμοποίηση των ρούχων είναι μέσα στους άμεσους στόχους που έχει θέσει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει διαγωνισμός με εταιρείες που ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων. Η συγκέντρωσή τους θα γίνεται μέσω ειδικών κάδων που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κάποια από αυτά τα ρούχα θα καλύπτουν βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Είναι μεγάλη η ποσότητα των ρούχων που υπάρχει μέσα στα σκουπίδια. Ο διαγωνισμός θα προχωρήσει άμεσα, με εταιρείες που ενδιαφέρονται. Θα τοποθετηθούν ειδικά κουτιά στην πόλη, από τα οποία δεν θα μπορεί κάποιος να πάρει από μέσα τα ρούχα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Το ποσοστό ανακύκλωσης αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Παππά, «αγγίζει» το 12%, ενώ στόχος της διοίκησης είναι να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2016 και για το λόγο αυτό έχουν «επιστρατευτεί» νέοι κώδωνες γυαλιού στις γειτονιές.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από το ποσοστό της ανακύκλωσης. Είμαστε όμως ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι το ποσοστό υπολείμματος στους μπλε κάδους είναι μικρό, το λιγότερο σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς κάνουν καλή και ποιοτική ανακύκλωση», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Σε μία προσπάθεια να μπουν ακόμη περισσότεροι στο «παιχνίδι» της ανακύκλωσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει από την Πέμπτη, 12 έως και το Σάββατο 14 Μαΐου, το 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, εκεί όπου τους επισκέπτες θα τους υποδέχεται ο Ανακύκλωσης, η μασκότ που προωθεί τη σωστή ανακύκλωση.

Το Φεστιβάλ είναι σε συνεργασία με τη HELEXPO, το ΦΟΔΣΑ και την ΕΥΑΘ και περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, λούνα παρκ ανακύκλωσης, παρουσίαση καλών πρακτικών και έκθεση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση