Mondelez: Δίνει 5 εκατ. ευρώ για μείωση εκπομπών στην παραγωγή κακάο στη Γκάνα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Επιτροπή Δασών της Γκάνα, το Συμβούλιο Κακάο της Γκάνα και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), αναφορικά με τη δέσμευσής της για τη μείωση των εκπομπών στην αλυσίδα εφοδιασμού του κακάο στη Γκάνα, ανακοίνωση η Mondelez International.

Μέσω του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Cocoa Life, η Mondelez θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση του Προγράμματος REDD+ της Γκάνα για το Κακάο (GCFRP) το οποίο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της αποψίλωσης και της υποβάθμισης των δασών.

«Η αποψίλωση των δασών αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του αποτυπώματος μας σε άνθρακα, γι 'αυτό και είναι σημαντικό για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, μπορούμε να είμαστε ακόμα περισσότερο αποτελεσματικοί στην προστασία του περιβάλλοντος βοηθώντας τους καλλιεργητές κακάο να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Hubert Weber, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Mondelez International στην Ευρώπη. Και πρόσθεσε: «Η συνεργασία αυτή βασίζεται στις συνεχείς προσπάθειες του προγράμματος Cocoa Life για την προστασία των δασών. Είναι ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στο έργο μας στην Γκάνα και ταιριάζει με τη δέσμευση που κάναμε υπογράφοντας το Πλαίσιο Δράσης για την Πρωτοβουλία για το Κακάο και τα Δάση στην COP23».

Ως μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής κακάο, η Γκάνα προμηθεύει περίπου το 20% του κακάο παγκοσμίως. Σύμφωνα με το GCFRP, η Γκάνα έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποψίλωσης δασών στην Αφρική με 3,2% ετησίως. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μη βιώσιμη επέκταση του κακάο και άλλων γεωργικών καλλιεργειών.

Η Mondelez International συμβάλει στο GCFRP με 5 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια, το οποίο έχει ως στόχο τη σημαντική μείωση του υψηλού ποσοστού αποψίλωσης και υποβάθμισης των δασών, καθώς και των εκπομπών άνθρακα που συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ως συνέπεια της καλλιέργειας κακάο στις δασικές εκτάσεις της Γκάνα.

Μαζί με τους εταίρους της, η Mondelez International θα εφαρμόσει ένα σχέδιο δράσης σε βασικές περιοχές που απαιτούν παρέμβαση, με έμφαση στα εξής:

  • Χαρτογράφηση όλων των χρήσεων γης, συμπεριλαμβανομένων των εκμεταλλεύσεων κακάο
  • Εφαρμογή πρακτικών κακάο φιλικών στο κλίμα για την αύξηση των αποδόσεων και της βιωσιμότητας
  • Βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για την προώθηση ορθών πρακτικών από τους αγρότες και τις κοινότητες
  • Νομοθετική και πολιτική μεταρρύθμιση για την υποστήριξη της εκτέλεσης του προγράμματος
  • Συντονισμός και μέτρηση, αναφορά και επαλήθευση

Από το 2013, το πρόγραμμα Cocoa Life συνεργάζεται με το Συμβούλιο Κακάο της Γκάνα και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη για να προωθήσει περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές παραγωγής, προστατεύοντας παράλληλα τα οικοσυστήματα και τους φυσικούς πόρους σε περιοχές δασών κακαόδεντρων σε όλη την Γκάνα. Η Mondelez International είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Κακάο και τα Δάση, στην οποία 12 κορυφαίες εταιρείες κακάο και σοκολάτας συνεργάζονται για τη μείωση της δασικής αποψίλωσης στην αλυσίδα εφοδιασμού του κακάο.

Σχετικά με το Cocoa Life

Το πρόγραμμα Cocoa Life στοχεύει στην ενδυνάμωση και ενίσχυση των αγροτικών κοινοτήτων καλλιέργειας κακάο, φτάνοντας σε περισσότερους από 200.000 αγρότες σε έξι χώρες με στόχο την παροχή ωφέλειας σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα έως το 2022. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο απώτερος στόχος της Mondelez International είναι να προμηθεύεται με βιώσιμο τρόπο όλο το κακάο της εταιρείας, κυρίως μέσω του Cocoa Life. Σε συνεργασία με αγρότες, ΜΚΟ, προμηθευτές και κρατικούς θεσμούς, το Cocoa Life αποτελεί μέρος του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης της Mondelēz International Impact for Growth που αποτελεί δέσμευση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας επιφέροντας θετική αλλαγή στον κόσμο. Παρακολουθήστε την πρόοδό της εταιρείας στο cocoalife.org/progress.

Σχετικά με τη Mondelēz International

Η Mondelēz International οικοδομεί την καλύτερη επιχείρηση σνακ στον κόσμο, με καθαρά έσοδα περίπου 26 δισ. δολάρια το 2016. Δημιουργώντας περισσότερες στιγμές χαράς σε περίπου 165 χώρες, η Mondelēz International είναι παγκόσμιος ηγέτης στα μπισκότα, τη σοκολάτα, τη τσίχλα, την καραμέλα και τα ροφήματα, με παγκόσμια Power Brands. Η Mondelēz International είναι μέλος των δεικτών Standard and Poor's 500, NASDAQ 100 και Dow Jones Sustainability Index.

Σχετικά με τη Mondelēz στην Ελλάδα

Η Mondelēz International έχει παρουσία αρκετές δεκαετίες στην Ελλάδα και brands με ιστορία άνω των 100 χρόνων, ενώ προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως σοκολάτες Lacta, Υγείας Παυλίδη, Παυλίδη Γεμιστές, κουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, ροφήματα σοκολάτας Lacta και Cadbury, τσίκλες Trident, Dentyne, καραμέλες Halls.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση