Θεσσαλονίκη: Workshop για τη χρήση νανοτεχνολογίας στην αγροδιατροφή

Με σημαντικά γεγονότα που αφορούν τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον επιστημονικό τομέα της Νανοτεχνολογίας, ξεκινούν οι εργασίες του Nanotexnology 2016, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Το 10ο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών διεξάγεται από τις 2-9 Ιουλίου με τη συμμετοχή 110 ερευνητών και επιστημόνων από 40 χώρες του κόσμου και θα συνεχιστεί για μία εβδομάδα με τμήματα Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας, Οργανικών Ηλεκτρονικών, Νανοϊατρικής και Γραφένιου.

Την Τρίτη 5/7 στο ξενοδοχείο Porto Palace όπου διεξάγεται το Συνέδριο, υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Japec και Hope-a. Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ευρωπαϊκού και ιαπωνικού φορέα Οργανικών Ηλεκτρονικών θα γίνει στις 13.00 παρουσία της Υφυπουργού Βιομηχανίας Θ. Τζάκρη.

Την ίδια ημέρα στις 18.30 ξεκινούν οι επίσημες εργασίες του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών με τη συμμετοχή 1000 και πλέον επιστημόνων απ όλο τον κόσμο.

Την Πέμπτη 7/7 στις 14.00 το μεσημέρι θα παρουσιαστούν οι δράσεις της ελληνικής πλατφόρμας Νανοϊατρικής με υπεύθυνη την Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη και θα υπογραφεί συνεργασία με την αντίστοιχη αυστριακή πλατφόρμα.

Την Παρασκευή 8/7 στις 13.00 παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρη θα πραγματοποιηθεί το Workshop Agrofood: «Boosting the organic & Printed Electronics Industry in Agrofood Sector in Greece».

Στόχος του Workshop, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, είναι να αναδειχθούν τα οφέλη αλλά και οι δυνατότητες χρήσης της Νανοτεχνολογίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα όπως και ευρύτερα στην Αγροτική Οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στον Αγροτικό – Κτηνοτροφικό τομέα επεκτείνονται και έχουν εφαρμογή στα Θερμοκήπια, στην Έξυπνη συσκευασία των τροφίμων, στην ιχνηλασιμότητα των αγροτικών προϊόντων, στην προστασία τους από συνθήκες περιβάλλοντος καθώς και στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων φυτοπροστασίας και γεωργικής παραγωγής.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογιας LTFN του ΑΠΘ ανακόπτει τη «διαρροή εγκεφάλων»

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, είναι ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα και την Τεχνολογία σε θέματα και εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας Διεθνώς από την ίδρυση του το 1991, και διοργανώνει από το 2004 την Nanotexnology, με την υποστήριξη του Δικτύου Έρευνας & Καινοτομίας Nanonet με 450 μέλη-οργανισμούς από όλη την υδρόγειο, του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Hope-A, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΖΚ και άλλους Διεθνείς Τεχνολογικούς φορείς και Πανεπιστήμια.

Η Νανοτεχνολογία πέρα από τις Επιστημονικές & Τεχνολογικές ανακαλύψεις και λύσεις που δίνει στα προβλήματα της Κοινωνίας, δημιουργεί με τα Προϊόντα και τις Υπηρεσίες της μια Αγορά (σε Ενέργεια, Φωτισμό, Ηλεκτρονικά, Πληροφορική & Επικοινωνίες, Ιατρική και Υγεία, Τρόφιμα & Γεωργία, Υλικά - Κατασκευές & Κτίρια, Τουρισμό & Πολιτισμό, Μεταφορές, Περιβάλλον, Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια, κλπ), μεγαλύτερη από 2.5τρις ευρώ το 2015 (το 2020 θα υπερβεί τα 5τρις €), ενώ ήδη δημιούργησε περισσότερες από 400.000 νέες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε όλη την Υδρόγειο (με ρυθμό 100.000 εταιρείες τον χρόνο) και πολλές δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση