Passiexpo 2018: Στον δρόμο για τα κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ προχωρά στη διοργάνωση της PASSIEXPO 2018,  στις 02-03 Νοεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών  – Δημοκρίτου 6, Μαρούσι, με κεντρικό μήνυμα: « Passiexpo2018: the road to nZEB».

Οι διήμερες εκδηλώσεις της  PASSIEXPO για το Παθητικό Κτίριο θα περιλαμβάνουν:

Τρία Εξειδικευμένα Εργαστήρια (02/11/2018)

  1. Air tightness Masterclass Workshop: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί εξειδικευμένο σεμινάριο για την αεροστεγανότητα των κτιρίων και τον έλεγχο αυτής. Οι συμετέχοντες θα ζουν ζωντανά πως τοποθετούμε αεροστεγανά ενα κούφωμα , πως εξασφαλίζουμε στεγανά συστήματα σωληνώσεων, πως κάνουμε ενα τέστ υποπίεσης κτιρίου. Το εργαστήριο διεξάγεται με την υποστήριξη της SIGA SWISS
  2. HR Ventilation Masterclass Workshop: Πρακτικές, λάθη και ιδέες για τον σωστό σχεδιασμό και τη  υλοποίηση συστημάτων μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Υλικά και συστήματα που χρησιμοποιούνται. Λύσεις για τα υφιστάμενα κτίρια. Το εργαστήριο διεξάγεται με την υποστηριξη της WOLF  και της GET AIR.
  3. Passive House Certification Workshop: Το πρώτο ελληνικό εργαστήριο για την διαδικασία πιστοποίησης παθητικών κτιρίων. Ο εξουσιοδοτημένος πιστοποιητής παθητικών κτιρίων και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΠΑΚ Στέφανος Παλλαντζάς παρουσιάζει την μεθοδολογία και τα κριτήρια πιστοποίησης, την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής του φακέλου πιστοποίησης , το ελληνοποιημένο σύστημα πιστοποίησης.

Κάθε συμμετέχων μπορεί να επιλέξει ένα μόνο εργαστήριο. Για κάθε εργαστήριο χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Για τους Πιστοποιημένους Σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων χορηγούνται Πόντοι ανανέωσης της πιστοποίησης.

Για κράτηση εισιτηρίων για τα εργαστήρια πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.eventora.com/el/Events/passiexpo2018-road-nzeb-4o-pan

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο (03/11/2018)

Με τη συμμετοχή των μελών του Ε.Ι.ΠΑ.Κ από όλη την Ελλάδα, με Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επιστήμονες να παρουσιάζουν στοχευμένα παραδείγματα και στοιχεία  αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν μετρήσεις από τα πρώτα πιστοποιημένα παθητικά κτίρια στο Βόλο, ενώ θα απονεμηθούν τα πιστοποιητικά στα νέα πιστοποιημένα παθητικά κτίρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ειδικότερα το συνέδριο ασχολείται :

  • με τα ελληνικά πιστοποιημένα παθητικά κτίρια,
  • με τους 100+ Έλληνες πιστοποιημένους σχεδιαστές παθητικών κτιρίων,
  • με τα πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα για παθητικά κτίρια,
  • με το ελληνικό phpp, το μόνο αξιόπιστο εργαλείο σχεδιασμού παθητικών κτιρίων και ΝΖΕΒ,
  • με μοναδικα εξειδικευμένα εργαστήρια αεροστεγανότητας και μηχανικού αερισμού, αλλά και το πρώτο ελληνικό εργαστήριο πιστοποίησης παθητικών κτιρίων
  • με πολλές άλλες καινοτομίες.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα το βρείτε εδώ.

Έκθεση Παθητικών Συστημάτων (02-03/11/2018)

Με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών στον κλάδο των παθητικών συστημάτων δόμησης και των καινοτόμων τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας, για κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Η έκθεση απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων (αρχιτέκτονες μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων), φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, αλλά και το ευρύ κοινό. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού φορέα που ενεργοποιούνται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής. Τέλος απευθύνεται και στον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται μέσω των κτιριακών υποδομών (τουρισμός, οικιστική ανάπτυξη, πολεοδομική ανάπτυξη).

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα ελληνικά πιστοποιημένα συστήματα για παθητικά κτίρια.

H πρόσβαση στην έκθεση Passiexpo2018, όπως πάντα, θα είναι δωρεάν για όλους. Η παρακολούθηση του συνεδρίου θα είναι δωρεάν για τα μέλη του ΕΙΠΑΚ και έναντι 30 ευρώ για όλους τους πολίτες.

«Το nΖΕΒ μπαίνει στη ζωή μας το 2019. Η Passiexpo2018 δείχνει τον δρόμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση