Passiexpo2018: Το γεγονός της χρονιάς στην Εξοικονόμηση Ενέργειας και τα κτήρια ΝΖΕΒ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παθητικών Κτιρίων το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή των μελών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου από όλη την Ελλάδα το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων, του Δήμου Τρικκαίων, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Συλλόγου Αποφοίτων ΓΣΑ, διεξάγεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις 9.00 π.μ. στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Δημοκρίτου 6 το Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πάνω από 20 Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν παραδείγματα και στοιχεία αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν μετρήσεις από τα πρώτα πιστοποιημένα παθητικά κτήρια στον Βόλο και την Αθήνα, ενώ θα απονεμηθούν τα πιστοποιητικά στα νέα πιστοποιημένα παθητικά κτήρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Σε στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κλάδων του κτιριακού τομέα θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου με άξονα την εξοικονόμηση ενέργειας και τα κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης που θα αποτελέσουν υποχρέωση από 1.1.19.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί και η Passiexpo2018, η έκθεση παθητικών συστημάτων στην οποία συμμετέχουν πάνω από 25 καταξιωμένες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων. Στην έκθεση, όπου θα μπορεί κανείς να μάθει τα πάντα για το παθητικό κτήριο, θα παρουσιαστούν πολλά πιστοποιημένα συστήματα για παθητικά κτήρια, νέες ιδέες για συστήματα μηχανικού αερισμού και κουφώματα, νέα υλικά μόνωσης και πολλά άλλα.

Στα πλαίσια της Passiexpo 2018 θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2/11/18 στις 4.00μ.μ. τρία μοναδικά τεχνικά εργαστήρια που απευθύνονται σε όλες τις ειδικότητες των μηχανικών αλλά και σε τεχνίτες μόνωσης και κουφωμάτων:

  • Air tightness Masterclass Workshop: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί εξειδικευμένο σεμινάριο για την αεροστεγανότητα των κτηρίων και τον έλεγχο αυτής. Οι συμμετέχοντες τοποθετήσουν ειδικά υλικά αεροστεγανότητας σε κουφώματα και σε συστήματα σωληνώσεων. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τη διενέργεια ενός ολοκληρωμένου τεστ αεροστεγανότητας. Το εργαστήριο διεξάγεται με την υποστήριξη της SIGA SWISS
  • HR Ventilation Masterclass Workshop: Για πρώτη φορά τρία συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας θα λειτουργούν κανονικά μπροστά στους συμμετέχοντες και τεχνικοί των εταιρειών τους θα απαντούν σε κάθε ερώτηση. Κεντρικά και μη κεντρικά συστήματα, για νέα και υφιστάμενα κτήρια, όλες οι επιλογές σωληνώσεων. Το εργαστήριο διεξάγεται με την υποστήριξη της WOLF, της SYSTEMAIR και της GET AIR.
  • Passive House Certification Workshop: Το πρώτο ελληνικό εργαστήριο για την διαδικασία πιστοποίησης παθητικών κτιρίων. Η μεθοδολογία και τα κριτήρια πιστοποίησης ενός παθητικού κτηρίου παρουσιάζονται αναλυτικά και αποδεικνύεται ότι δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής του φακέλου πιστοποίησης , το ελληνοποιημένο σύστημα πιστοποίησης και η σύγκριση του με την έκδοση ηλεκτρονικών αδειών.

Για κάθε εργαστήριο, του οποίου το κόστος είναι 50 ευρώ, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Για τους Πιστοποιημένους Σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων χορηγούνται πόντοι ανανέωσης της πιστοποίησης.

H Passiexpo2018 θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή 11/11/18, ημέρα των Passive House Open Days παγκοσμίως, με εκδρομή των εθελοντών και όσων συνέδρων το επιθυμούν σε 4 παθητικά σπίτια στην Αττική. «Με αφετηρία το σταθμό μετρό της Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθούμε 4 κτήρια, δύο νέες κατασκευές και δύο ανακαινίσεις στην Αττική. Δηλώσεις συμμετοχής μόνο για συνέδρους, στη διάρκεια του συνεδρίου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, τα εργαστήρια και την έκθεση παθητικών συστημάτων θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΙΠΑΚ και στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.eipak.org/passiexpo2018

Εισιτήρια για τα εργαστήρια και το συνέδριο θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.eventora.com/el/Events/passiexpo2018-road-nzeb-4o-pan

Το συνέδριο είναι όπως πάντοτε δωρεάν για τα μέλη του ΕΙΠΑΚ. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να γίνετε μέλη του.
http://www.eipak.org/membership_form

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση