Soaperb: Σαπούνια από αφεψήματα ελληνικών βοτάνων made in Θεσσαλονίκη (φωτο)

Αξιοποίησε τη μεθοδικότητα και την ακρίβεια του… αρχιτέκτονα και τις συνδύασε με την ανάγκη της για δημιουργικότητα, αλλά και με την αγάπη της για τη σαπωνοποιία. Κάπως έτσι η αρχιτέκτονας Στέλλα Γραμματικοπούλου δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το Soaperb, ένα brand βοτανικών καλλυντικών σαπουνιών που με ένα λογοπαίγνιο στο όνομά του, τον συνδυασμό των λέξεων soap (σαπούνι) και superb (εκπληκτικό), αλλά κυρίως με τα διαφορετικά του χαρακτηριστικά φιλοδοξεί να βάλει τη δική του πινελιά στην καθημερινή περιποίηση προσώπου. Βασική καινοτομία των φυσικών σαπουνιών Soaperb είναι πως το νερό υποκαθίσταται από αφεψήματα ελληνικών βοτάνων, τα οποία συνδυάζονται με αιθέρια έλαια.

Από αφεψήματα βασιλικού και γιασεμιού μέχρι αφεψήματα κέδρου και δυόσμου η διαφοροποίηση αυτή έρχεται να ενισχύσει τη δράση του κάθε σαπουνιού στην επιδερμίδα, όπως εξηγεί η Στέλλα Γραμματικοπούλου στη Voria. Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από τα Πιέρια Όρη, το Βέρμιο και το Πήλιο, ενώ τα βότανα για τα αφεψήματα, όπως και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από τη Χαλκιδική. Στα Soaperb δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά αρώματα, χημικές ουσίες, χρωστικές ή parabens. Μάλιστα, τα σαπούνια είναι μικρού μεγέθους, 50 γραμμαρίων –απευθυνόμενα και στην τουριστική αγορά- και πέραν του προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο σώμα.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά έξι κωδικοί, ενεργός άνθρακας και κέδρο, τσάι γιασεμί, ρόδο και ροζ άργιλος, δυόσμος και αγγούρι, βασιλικός και άνθη πορτοκαλιάς, βαμβάκι και καλέντουλα, που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα με αιχμή τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα όμως, τα Soaperb έχουν ταξιδέψει και στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ η Στέλλα Γραμματικοπούλου φιλοδοξεί να ανοίξει και νέους δρόμους στο εξωτερικό, που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το φυσικό καλλυντικό.

Ήδη σχεδιάζονται και νέοι κωδικοί, όπως limited edition εποχικές σειρές, αλλά και μεγαλύτερου σχήματος σαπούνια για το σώμα.

Η αρχιτέκτονας… σαπωνοποιός

Η Στέλλα Γραμματικοπούλου ήταν από μικρή ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα. Η αρχιτεκτονική ήταν η μεγάλη της αγάπη, αφού από νωρίς ήξερε ότι ήθελε να δημιουργεί χώρους για τον άνθρωπο. Άλλωστε, και για την ίδια και την ευημερία της ήταν καθοριστικός ο χώρος όπου βρισκόταν. Έτσι, σπούδασε αρχιτεκτονική και έκανε στη συνέχεια ένα μεταπτυχιακό στον αστικό σχεδιασμό στην Αγγλία.

Η σαπωνοποιία προέκυψε χωρίς σχέδιο στη ζωή της, όταν τυχαία βρέθηκε σε μια σχετική παρουσίαση και αισθάνθηκε κατευθείαν μια ηρεμία, η οποία έμελλε να τη συνοδεύει με μια ξεχωριστή θεραπευτική επίδραση και όταν η ίδια θα έμπαινε στην παραγωγή σαπουνιών. Άρχισε λοιπόν να σκέφτεται πώς θα μπορούσε να εντρυφήσει στον χώρο, με δεδομένο ότι χρησιμοποιούσε στην καθημερινή της περιποίηση σαπούνια και γενικότερα φυσικά καλλυντικά. Ψάχνοντας έναν ακόμα τρόπο για να εκφράσει τη δημιουργικότητά της, παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια, μελέτησε και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της για τα Soaperb, θέλοντας να δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο και ασφαλές σαπούνι για το πρόσωπο. Από τη συνταγή, την αισθητική και τη γραφιστική μέχρι τη συσκευασία, όλα είναι δικής της έμπνευσης.

Μάλιστα, ήδη υπάρχει θετικό feedback από την αγορά και επαναληψιμότητα, με τη Στέλλα να σχεδιάζει ακόμα και την επέκταση του εργαστηρίου της. «Ο κόσμος τρελαίνεται με τις μυρωδιές, την αίσθηση πως τα σαπούνια αποπνέουν φύση. Αυτός ήταν και ο στόχος μου. Άλλωστε, η καθημερινή περιποίηση πρέπει να είναι μια υπέροχη τελετουργία χαλάρωσης. Έτσι, δημιούργησα τα Soaperb με όμορφα γήινα αρώματα και απαλές υφές που ταξιδεύουν το μυαλό και αναζωογονούν το σώμα» εξηγεί.

Πηγή: Voria.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση