Solar Beer: Το πρώτο ηλιακό μικροζυθοποιείο της χώρας είναι στην Ξάνθη

Φτιάχνει τις μπίρες του παρέα με τον… ήλιο, που καλύπτει πάνω από το 90% των ενεργειακών αναγκών του μικροζυθοποιείου του, κυρίως στο θερμικό κομμάτι. Η αγάπη του άλλωστε για το περιβάλλον συνάντησε την αγάπη του για την μπίρα, οδηγώντας στη δημιουργία του πρώτου ηλιακού μικροζυθοποιείου της χώρας, στην Ξάνθη, του Solar Beer.

Ο Θεσσαλονικιός Ορέστης Στεφάνου, αν και με σπουδές φιλόλογου και μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία, επέλεξε να γίνει… καθηγητής στον ζύθο, παρόλο που μάλλον η διαδικασία αυτή τον έχει κάνει να αισθάνεται περισσότερο μαθητής, αφού μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα για την μπίρα. Σήμερα το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης διαθέτει τρεις ετικέτες -μπίρες φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες- τη Θέρος, μια Summer Ale που ήταν και η πρώτη του μπίρα, τη Γαία, μια Irish Red Ale και την Έρεβος, μια σπάνια μαύρη μπίρα Bohemian Dunkel.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση