Tο πρώτο modular οικολογικό bungalow στην έκθεση HOTELIA

Του Νίκου Αβουκάτου

Εντυπωσιακό στη όψη και με οικολογική λειτουργία το πρώτο modular οικολογικό bungalow έχει καταφέρει να κερδίσει τα βλέμματα των επισκεπτών της Philoxenia και της Ηotelia που διεξάγονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότυπης αυτής κατασκευής παρουσίασε στην Greenagenda.gr η Ελεάννα Μακρίδου αρχιτέκτων μηχανικός, MSc. Πρόκειται για ένα modular, προκατασκευασμένο bungalow, ενεργειακά αυτόνομο το οποίο μπορεί να δομηθεί εύκολα και γρήγορα.

«O βιοκλιματικός σχεδιασμός του εκμεταλλεύεται τον νότιο προσανατολισμό. Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε το φυσικό φωτισμό και δίνουμε βαρύτητα στο φυσικό δροσισμό. Έτσι επιτυγχάνουμε τις ροές του αέρα για αυτό έχουμε τοποθετήσει διαμπερή ανοίγματα και φεγγίτες. Το σύστημα σκιάσεων είναι πολύ σημαντικό και μας βοηθάει πολύ στη λειτουργία του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου» τόνισε η κ. Μακρίδου.

Tο πρώτο modular οικολογικό bungalow είναι μια ιδανική πρόταση για την Ελλάδα και αντικατοπτρίζει όλες τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους που οδηγούν σε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, κατά τον οποίο προάγεται η έννοια της βιωσιμότητας, μέσω του βιοκλιματικού σχεδιασμού, τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και πρότυπων μεθόδων δόμησης.

greenzero-11

«Υπάρχει ένα δίκτυο φωτοβολταϊκών στην οροφή καθώς και ηλιακά πάνελ για παροχή ζεστού νερού χρήσης. Έτσι εξασφαλίζουμε την παραγωγή ρεύματος για το κτίριο περισσότερο από όσο καταναλώνει αλλά και ζεστό νερό χρήσης. Μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό bungalows είναι ωφέλιμο να συνδεθεί σε δίκτυο γεωθερμίας» ανέφερε η κ. Μακρίδου.

«Είναι πάρα πολύ θετικά τα σχόλια όλων» υπογράμμισε η κ. Μακρίδου «κυρίως κοιτούν πολλοί τις ευέλικτες έξυπνες κατασκευές και το ενεργειακό όφελος τους απασχολεί ιδιαίτερα. Υπάρχει ενδιαφέρον από τους επενδυτές και ήδη  γίνονται κάποιες συζητήσεις».

Η παρουσίαση του στο ευρύ κοινό θα συνεχιστεί και μετά τη Philoxenia και Hotelia καθώς θα στηθεί στους εξωτερικούς χώρους της ΔΕΘ και έτσι θα μπορούν να το επισκεφτούν μαθητές σχολείων ενώ θα είναι ανοιχτό και σε κάθε κλαδική έκθεση.

greenzero-12

Τo “Green Zero Hotel”, σε σχεδιασμό των MAKRIDIS ASSOCIATES ARCHITECTS, αποτελεί το πρώτο, modular hotel  (το πρώτο modular οικολογικό bungalow παρουσιάζεται στο φετινό DPOINT SPACES  που διεξάγεται στην έκθεση HOTELIA στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε διοργάνωση του Interiors from Greece και της ΔΕΘ HELEXPO.

Το DPOINT SPACES αποσκοπεί στην ανάδειξη διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, οι οποίες με τη σειρά τους σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριότητα κάθε ξενοδόχου, αρχιτέκτονα, διακοσμητή, τεχνικής εταιρίας αλλά και κάθε επαγγελματία που βρίσκεται σε άμεση και έμμεση σχέση με τον τουρισμό.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση