Αδειάζουν τα βοθρολύματα στο δάσος Σέιχ-Σου

Συνεργείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποκάλυψε στα Πεύκα αγωγό που κατέληγε στον Ξηροπόταμο και προέρχεται από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών. Ασυνείδητοι παράνομα παροχετεύουν βοθρολύματα στο δάσος του Σέιχ Σου.Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στην προσπάθειά του να μειώσει και να εξαφανίσει τα κρούσματα που ρυπαίνουν το δάσος και δημιουργούν εστίες μόλυνσης για τη δημόσια υγεία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον αγώνα του για την προστασία του περιβάλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο υπήρξαν συλλήψεις παρανομούντων, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό με το οποίο μετέφεραν τα μπάζα. Τελευταίο περιστατικό παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο δάσος αποκαλύφτηκε χθες το μεσημέρι στη Δ.Ε. Πεύκων, όπου συνεργείο του δήμου «ξεσκέπασε» αγωγό μέσω του οποίου παροχετεύονταν βοθρολύματα στον Ξηροπόταμο, στις παρυφές του περιαστικού δάσους, που προέρχεται από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών, και μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση από νηπιαγωγείο.

Η αποκάλυψη έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου Αλέκου Σιμητόπουλου και αστυνομικών, για να ακολουθήσει σήμερα στο Α.Τ. Νεάπολης η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ενώ παράλληλα θα ασκηθούν παρεμβάσεις και σε άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό, πολεοδομία).Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά την κατασκευή μεγάλου δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή και τη σύνδεση κατοικιών με αυτό, που -σε συνδυασμό με τους διαρκείς ελέγχους του δήμου- συνέβαλε στη μείωση τέτοιων κρουσμάτων, υπάρχουν ακόμη κάποιοι ιδιοκτήτες που επιμένουν να ρυπαίνουν μ’ αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον. Το γεγονός αυτό διατηρεί τις υπηρεσίες του δήμου σε πλήρη ετοιμότητα για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την πάταξη των φαινομένων χάριν της προστασίας της δημόσιας υγείας από τις εστίες μόλυνσης που δημιουργούνται, αλλά και του περιβάλλοντος από τις πηγές ρύπανσης που το υποβαθμίζουν αισθητά.

«Η ευαισθησία του δήμου μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας είναι δεδομένη κι αδιαπραγμάτευτη, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η αποφασιστικότητά μας να πατάξουμε κάθε παράνομη και αυθαίρετη δράση που στρέφεται κατά του δημοσίου συμφέροντος. Όλοι όσοι είναι προσηλωμένοι σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και νοοτροπίες ας αντιληφθούν ότι θα βρουν απέναντί τους αμείλικτες τη διοίκηση του δήμου και τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη δύσκολη αυτή αποστολή της προστασίας του περιβάλλοντος», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν με ταχείς ρυθμούς τις υποθέσεις που αποκαλύπτονται. «Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους κι ας κινηθούν με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματικών πράξεων. Καμιά κωλυσιεργία και καμιά γραφειοκρατία για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, επικεφαλής κλιμακίου του δήμου, θα βρεθεί αύριο το πρωί στον τόπο του… εγκλήματος, όπου θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων. Από την πλευρά της η Αστυνομία, και μετά την έκθεση των αστυνομικών οργάνων που παραβρέθηκαν χθες στην αποκάλυψη του παράνομου αγωγού, όπως έγινε γνωστό, θα προβεί σε επιτόπια αυτοψία, ενώ έχει ήδη ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές από τις οποίες περιμένει σχετικές οδηγίες και εντολές

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!