Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στα Χανιά

Για   τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που εκτελούνται στην Κρήτη  καθώς και για την προώθηση της διαδικασίας παραχώρησης του Υδροηλεκτρικού σταθμού Αγιάς Χανίων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τη χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες της μετατροπής του σε εκθεσιακό χώρο  συζήτησαν πριν από λίγες ήμερες   ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης   με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε κ. Ιωάννη Τσιπουρίδη, ο οποίος επισκέφτηκε τα Χανιά.

 

Ο κ. Τσιπουρίδης ανέφερε τα έργα που σχεδιάζονται από την εταιρία ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε στην Κρήτη και ο κ. Μαρακάκης εξήγησε την στρατηγική και  τόνισε  το ενδιαφέρον της Τράπεζας να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα. Ο κ. Μαρακάκης έκανε  έναν σύντομο απολογισμό των έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Τράπεζα Χανίων. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να διερευνήσουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους σε επόμενη συνάντηση, στο άμεσο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έμμεση συνεργασία των δύο φορέων αφορά την κατασκευή έξι φωτοβολταϊκών πάρκων της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε στον Αθερινόλακκο Λασιθίου. Τα έργα αυτά εκτελούνται από την ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε (θυγατρική της εταιρίας ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ) σε Κοινοπραξία με την εταιρία Solarise Α.Ε και χρηματοδοτούνται από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ενώ αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο μέχρι τον Οκτώβριο.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!