Ανακυκλώσιμα βαρέλια για τη δασοπροστασία της Σκιάθου

Τα μπλε βαρέλια έκαναν και φέτος απόβαση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ρυπαίνοντας τις ακτές. Δυστυχώς προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες από όπου δραπετεύουν μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον.Αρκετά  ξεβράστηκαν  τον χειμώνα στις βόρειες παραλίες της Σκιάθου και  τα συνέλεξαν  οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012 και 2013».

Σαν μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθέτησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στη δασική περιοχή Μαντράκι 21 «καλλοπισμένα»  βαρέλια με νερό.  Έτσι, πέρα από την αντιπυρική προστασία, αφού συνολικά πάνω από 5 τόνοι νερού είναι διαθέσιμοι, δίνεται και το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.Η παραπάνω δράση, είναι μέρος  των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθεσίας που εισήγαγε τον Μάρτιο του 2011, υιοθετώντας τη δασική περιοχή Μαντράκι.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον  Γιώργο Λιακόπουλο Διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου, τον κ. Βασίλη Ταμπάκη και τον Παναγιώτη Τούρλα, της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου και  τον Δασοφύλακα  Κώστα Βασιλείου για την πολύτιμη συνεργασία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της δράσης.
Τέλος ο Σύλλογος ευχαριστεί το μέλος του Διαμαντή Μαθηνό για τη διάθεση του
μεταφορικού μέσου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!