Ανακύκλωση και περιβάλλον προάγει στην 81η ΔΕΘ ο δήμος Θεσσαλονίκης

Με στόχο την προβολή των διαδικτυακών εφαρμογών που αναπτύσσει και των δράσεων γύρω από την καθαριότητα, την ανακύκλωση, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από τις 10 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, οι υπηρεσίες του Δήμου θα πάρουν μέρος στις παρακάτω δράσεις:

Εγκαίνια και λειτουργία περιπτέρου του δήμου για την ανακύκλωση και το αστικό περιβάλλον

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Ανακύκλωση και το Αστικό Περιβάλλον, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ,  θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18.30, από τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Στο περίπτερο, παραπλεύρως του Πύργου ΟΤΕ (Πύλη ΧΑΝΘ), θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ορθολογική χρήση των οικιακών απορριμμάτων.

Παράλληλα, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση, Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων, Τοπική Αυτοδιοίκηση». Θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Θανάσης Παππάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας: «Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων-Το επόμενο βήμα: Σχεδιασμός και Υλοποίηση»
Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ): «ΠΕΣΔΑ και νέα Τιμολογιακή Πολιτική»
Δημήτρης Παπασωτηρίου, Διευθυντής Marketing της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α): «Ανακύκλωση Συσκευασιών και Ειδικό Ρεύμα Γυαλιού»
Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Εταιρίας ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.: «Τοπικά Σχέδια Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων. Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση»
Γεώργιος Ζαλίδης, Καθηγητής Α.Π.Θ.: «Ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων και πράσινη επιχειρηματικότητα στον αστικό ιστό για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ‘’SAFEWASTECYCLE IPA, Διασυνοριακό Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ-ΠΓΔΜ 2007-2013’’».

Συμμετοχή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19.00, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων του περιπτέρου του Δήμου, θα γίνει η παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών και εργαλείων διαχείρισης αστικού περιβάλλοντος που αξιοποιούν τα ανοιχτά περιβαλλοντικά δεδομένα και τις δυνατότητες της τηλεπισκόπισης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου στην 81η Δ.Ε.Θ. θα φιλοξενηθεί το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), μιας πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης που αριθμεί ήδη 20 πόλεις-μέλη.

Διαδικτυακή εφαρμογή του δήμου «Βελτιώνω την πόλη μου»

Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση γύρω από τη χρήση της νέας διαδικτυακής εφαρμογής του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Βελτιώνω την πόλη μου», την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να ενημερώνουν τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα, το πράσινο, τις βλάβες ηλεκτροφωτισμού, τις φθορές οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων κ.ά.

Συμμετοχή των 51ων Δημητρίων

Στο πλαίσιο προβολής και ενημέρωσης του κοινού για τις εκδηλώσεις των 51ων Δημητρίων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το ειδικά διαμορφωμένο stand 40, στο Περίπτερο 13 της Δ.Ε.Θ.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προβολές με συνεντεύξεις καλλιτεχνών και στιγμιότυπα σημαντικών εκδηλώσεων των περσινών 50ων Δημητρίων, μέσω εικαστικής-γλυπτικής κατασκευής με μεγάλες οθόνες, ενώ στο stand θα υπάρχουν κάρτες, αφίσες και το πρόγραμμα των φετινών Δημητρίων που θα διαρκέσει από την 1η έως τις 23 Οκτωβρίου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας του stand: Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως τις 22.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 22.00

2ο Φεστιβάλ Μυστηρίου «MYSTICON»

Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «Mysticon» που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την HELLEXPO-ΔΕΘ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου 8 της Δ.Ε.Θ., από τις 13 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό φεστιβάλ για τους λάτρεις των εναλλακτικών και βιωματικών παιχνιδιών, με Escape Games και διαδραστικά παιχνίδια απόδρασης, κυνήγι θησαυρού, ξεναγήσεις μυστηρίου, πολιτικές δολοφονίες, επιτραπέζια παιχνίδια αστυνομικού περιεχομένου, έκθεση κόμικς κ.ά.

Συμμετέχουν ομάδες νέων δημιουργών «Locked», «Gamecraft», «Braingame», «The Gue», «Great Escape», «Escape 1107», «The Mind Trap» και οι ομάδες ξεναγήσεων «Dot2dot», και «Thessaloniki Walking Tours», ενώ στη διάρκεια του θα λειτουργεί, στον ίδιο χώρο, τμήμα επιτραπέζιων παιχνιδιών μυστηρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στρατέγκο και της «Addart», με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.

Πληροφορίες για τα  παιχνίδια, τις περιηγήσεις και κρατήσεις στην ιστοσελίδα www.mysticon.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση