Δρομολογείται το θέμα των υδατοκαλλιεργειών στην Κατερίνη

Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει εντός των πρώτων μηνών του 2016 η οργανωμένη οριοθέτηση και χωροθέτηση των μονάδων υδατοκαλλιέργειας στην Πιερία, ύστερα από μακρόχρονη καθυστέρηση, χρονοβόρες διαδικασίες και σειρά άλλων εμπλοκών.

Με τη γνωμοδότηση από το περιφερειακό συμβούλιο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, την κατάθεση στο ΥΠΕΚΑ και από εκεί στο ΣτΕ, οι διαδικασίες για την έγκριση της ΠΟΑΥ (Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) Πιερίας μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του φορέα, Κωνσταντίνος Κουτούπας, τονίζει ότι εδώ και χρόνια οι μυδοπαραγωγοί αναμένουν την εξέλιξη αυτή, η οποία θα ρυμοτομεί θαλάσσια την κάθε μονάδα, ενώ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα του προϊόντος που είναι πανευρωπαϊκά γνωστό.

Η περιοχή του Μακρυγιάλου, που χωρίζεται σε τρεις ζώνες, Αθερίδας, Μακρυγιάλου και Μεθώνης, αποτελεί το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο παραγωγής μυδιών στην Ελλάδα. Δραστηριοποιούνται 100 μυδοπαραγωγοί, ενώ παράγει ετησίως 10.000-12.000 τόνους μύδια. Το 95% της παραγωγής εξάγεται προς τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση