ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Αντίστροφα μετά ο χρόνος   για την επιβολή τσουχτερών προστίμων στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου λόγω της αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στην πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι παρά το γεγονός πως «σφίγγει ο κλοιός» και μάλιστα απειλητικά, των προστίμων δεν εφαρμόζουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Χαρακτηριστικό είναι πως από το σύνολο των 34 Δήμων, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μόνο τρεις (3) ανταποκρίθηκαν, υποβάλλοντας Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η εξέταση της πορείας εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Νοτίου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας  Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Ευάγγελος Καπετάνιος.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που η χώρα καλείται να διευθετήσει είναι και τα υπέρογκα πρόστιμα που πλέον επιβάλλει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Κομισιόν στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, τα οποία πληρώνονται στις 2 Ιουνίου και 2 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Ένα σημαντικό ποσοστό των προστίμων, αφορά τα νησιά του Αιγαίου τα οποία, στην διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, εξήντλησαν όλες τις παρατάσεις που είχαν την δυνατότητα να λάβουν και πλέον πρέπει επιτακτικά να θεραπεύσουν όλα τα ζητήματα και να εφαρμόσουν τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση