Αποδίδονται τα 18 εκατ. από το τέλος αιολικών πάρκων σε 50.000 δικαιούχους

Για την άμεση απόδοση του τέλους αιολικών πάρκων στους κατοίκους των ελληνικών χωριών που έχουν εγκατασταθεί ανάλογες μονάδες δεσμεύθηκε ο υπουργός ΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, που κατέθεσε ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μανιάτης, πρόκειται για απόδοση ενός ποσού, ύψους 18.000.000 ευρώ, σε 50.000 δικαιούχους από το τέλος αιολικών πάρκων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μετά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που καταθέσαμε ως Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις μεγάλες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στην απόδοση των 18.000.000 € από το τέλος Αιολικών Πάρκων στα 270 ορεινά χωριά της χώρας και τους περίπου 50.000 δικαιούχους, επιτέλους χθες απαντώντας σε νέα επίκαιρη ερώτησή μας, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Π. Σκουρλέτης, δεσμεύτηκε για την απόδοση μέσα στις επόμενες μέρες του τέλους Αιολικών Πάρκων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των κατοίκων των χωριών όπου είναι εγκατεστημένες ανάλογες μονάδες.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις περιοχών όπου τα επιστρεφόμενα ποσά θα βοηθήσουν αποφασιστικά τις Τοπικές Κοινωνίες (π.χ. Κάρυστος: 1.300.000 ευρώ, Σητεία: 1.000.000 ευρώ, Τρίπολη: 800.000 ευρώ).

Αν και η σχετική Υπουργική Απόφαση είχε υπογραφεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014, και τα χρήματα παρέμεναν αδιάθετα από τότε, εντούτοις χρειάστηκε να περάσει 1,5 ολόκληρος χρόνος, προκειμένου η σημερινή Κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαδικασία και, επιτέλους, τα χρήματα να αποδοθούν στους 50.000 δικαιούχους, που όλο αυτό το διάστημα επέδειξαν ιώβεια υπομονή. Ας ελπίσουμε ότι η δέσμευση του Υπουργού δε θα μείνει μόνο στα λόγια, αλλά θα υλοποιηθεί άμεσα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση