ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αη Στράτης : το «πράσινο» νησί του Αιγαίου

Ξεκινά   το έργο «πράσινο»  νησί στον  Αη Στράτη.   Μετά το   Πάσχα αναμένεται  η διαχειριστική αρχή   να εντάξει  το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό έργο  στο ΕΣΠΑ. Εκτιμάται ότι   σε  ένα   εξάμηνο  θα ξεκινήσουν  οι πρώτες εργασίες υλοποίησης του έργου μετά από  την  πολύμηνη καθυστέρηση λόγω  γραφειοκρατίας .

Πρόσφατα   τον Άγιο Ευστράτιο  επισκέφθηκε   ο Υπουργός Αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ κ. Νίκος Σηφουνάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Δ/ντη του ΚΑΠΕ κ. Γεώργιο Αγερίδη και τον κ.Μάνο Ζούλια ειδικό Σύμβουλο του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης για την οριστική ένταξη του έργου "Άη Στράτης Πράσινο Νησί" στο ΕΣΠΑ.

Τόσο ο Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική, όσο και οι παράγοντες του ΚΑΠΕ που είναι ο Φορέας Υλοποίησης του έργου, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις για την οριστική ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μακρής Χαράλαμπος ευχαριστώντας όλους για την ξεχωριστή προσφορά του καθενός στην θετική αυτή εξέλιξη, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το έργο στην προοπτική ανάπτυξης του νησιού, με την εφαρμογή ενός τόσο καινοτόμου προγράμματος στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, που καθιστά το νησί του Αη-Στράτη μοναδικό στον κόσμο.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!