Απολογισμός της «Εcotech 2012»

Περίπου 30.000 άτομα πέρασαν τις πύλες της Έκθεσης

 Η   εκμετάλλευση των φυσικών και ανεξάντλητων πηγών ενέργειας, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για κέρδος ή έστω σημαντική περικοπή των εξόδων για ενέργεια. Στην εφετινή «Ecotec»  οι συμμετοχές ξεπέρασαν  για άλλη μια φορά τις 200 καλύπτοντας με τα εκθέματά τους ολόκληρη την γκάμα των τεχνολογιών περιβάλλοντος ενώ  οι επισκέπτες  έφτασαν τις 30.000

 Στα περίπτερα εκτέθηκαν  από Φωτοβολταϊκά και άλλα συστήματα εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι συστήματα διαχείρισης παντός είδους αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης κλπ.

 Η «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την «T Expo», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και υποστηρίζεται από όλους σχεδόν τους φορείς του χώρου.

   Δυναμική παρουσία της ExelGroup   της Conergy και της Pairan

 Η   επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ξεπερνώντας τις   προσδοκίες, τόσο των εκθετών όσο και των διοργανωτών. 

«Η προσέλευση  στο περίπτερο της Conergy ήταν μεγάλη. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τα οικιακά   φωτοβολταϊκά και κάποια έργα έως 100kWp, παρά για   μεγαλύτερες επενδύσεις, πιθανώς ως συνέπεια της οικονομικής κατάστασης. Αυτό  που έκανε τη διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι το γεγονός ότι οι   επισκέπτες είναι σαφώς περισσότερο ενημερωμένοι και πηγαίνουν στοχευμένα για   συγκεκριμένες ανάγκες. Η Conergy έκανε  ενδιαφέρουσες επαφές, τόσο με επενδυτές όσο και με νέους συνεργάτες –εγκαταστάτες. Σε ότι  αφορά στην αγορά δεν διαπιστώσαμε να έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Γι'  αυτό  συνεχίζουμε με θετικό πνεύμα και αισιοδοξία και αναμένουμε όπως όλοι τις  περαιτέρω εξελίξεις»  τόνισε στην greenagenda   ο υπέυθυνος επικοινωνίας   o  Γιώργος  Γκοτσίνας

Τα ελληνικά φωτοβολταϊκά πλαίσια υψηλής απόδοσης και τις σταθερές βάσεις στήριξης από χάλυβα υψηλής αντοχής, δικής της κατασκευής, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην 5η Διεθνή Έκθεση Ecotec 2012, η ελληνική εταιρεία ExelGroup.

Στο περίπτερο της ExelGroup, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τις δύο κατηγορίες των προϊόντων, φωτοβολταϊκά πλαίσια και σταθερές βάσεις στήριξης από χάλυβα υψηλής αντοχής, που παράγονται στα εργοστάσια της σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.  Το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών, τόσο στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων, όσο και στον τομέα των οικιακών φωτοβολταϊκών, ήρθε να επιβεβαιώσει την ελκυστικότητα των προϊόντων και λύσεων που προσφέρει  η ExelGroup, καθώς ο επενδυτής εξασφαλίζει επώνυμα ποιοτικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής με ευρωπαϊκά standards και πιστοποιήσεις.

Κρίσιμες για την πορεία της αγοράς Φ/Β το 2012

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Pairan Ελλάδος στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς έκθεσης «Ecotec 2012 - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα».  Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Pairan είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για τις ολοκληρωμένες λύσεις και την πλούσια σειρά προϊόντων εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων της εταιρείας. Το κοινό εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενημερωμένο τόσο για τις τεχνικές πτυχές που αφορούν την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, όσο και για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο του κλάδου.

«Παρατηρήσαμε μια αύξηση του ενδιαφέροντος για τις Φ/Β εγκαταστάσεις μικρότερης ισχύος, κάτι που αποδίδουμε στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά εν μέσω της οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pairan Ελλάδος, κ. Dieter Schmitt, συμπληρώνοντας: «Έντονο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών σημειώνεται και για μεγαλύτερα έργα, όμως η κινητικότητα είναι περιορισμένη, καθώς τόσο οι παράγοντες της αγοράς, όσο και οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος Ήλιος. Είμαι αισιόδοξος και εκτιμώ πως όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, η αγορά των φωτοβολταϊκών θα κινηθεί σε έντονους ρυθμούς και πάλι.»


Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!