Δημοφιλής παραλία της Σκιάθου «αδειάζει» από τα βότσαλα της

Απαγορεύεται  η απομάκρυνση   vτους με εντολή του λιμενικού. Οι παραβάτες κινδυνεύουν με  βαρύ πρόστιμο ενώ  διώκονται ποινικά.

Η παράλια  Λαλαρια  έχει    πάρει   το όνομα της από   τα  χαρακτηριστικά  βότσαλα(λαλαρια) τα  οποία δημιουργούνται   φυσικά   μόνο  στη συγκεκριμένη  περιοχή της Σκιάθου.  Τα τελευταία χρόνια  η συνήθεια   πολλών χιλιάδων  παραθεριστών-επισκεπτων  να  τα  παίρνουν ως αναμνηστικά  έχει  συμβάλει  σημαντικά στην αλλοίωση του τοπίου. Η ανεξέλεγκτη  αυτή κατάσταση  ευαισθητοποίησε   τον πολιτιστικό  σύλλογο «Η ΣΚΙΑΘΟΣ»  και σε συνεργασία με την  λιμενική αρχή  ξεκίνησε μια   εκστρατεία ενημέρωσης  αλλά και επιτήρησης   της  πανέμορφης αυτής παραλίας. Με σκοπό την άμεση έκδοση οδηγίας  προς τους επισκέπτες της παραλίας «ΛΑΛΑΡΙΑ» καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων  στη συγκεκριμένη παραλία, ώστε να απαγορευθεί η λήψη-απομάκρυνση   των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια).
Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «Η  Σκιάθος» απευθύνθηκε στο  Λιμενάρχη   Υποπλοίαρχο ΛΣ Νικόλαο   Κατσάμπα   για παροχή συνδρομής  του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να  θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση. Ο  Λιμενάρχης Σκιάθου ανταποκρίθηκε άμεσα με την έκδοση σχετικής οδηγίας, προς ενημέρωση των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς και των μεταφερομένων  περιηγητών-τουριστών, σχετικά με απαγόρευση λήψης-απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης.  Ο παραβάτης διωκεται ποινικα ενώ  το διοικητικό πρόστιμο κυμαίνεται από  400 εως 2000.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!