Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Συνδέσεις Εγνατίας με Οδικό Δίκτυο, τμήμα Κόμβος Γερακαρούς – Άγιος Πρόδρομος»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος «Κόμβος Γερακαρούς – Άγιος Πρόδρομος», του έργου «Συνδέσεις Εγνατίας με Οδικό Δίκτυο» στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού μήκους 11,5 km περίπου.

Το έργο αφορά σε βελτίωση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού Γερακαρού - Αγ. Πρόδρομος, η οποία συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ασπροβάλτας - Καβάλας στο ύψος του οικισμού της Γερακαρούς, με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου στο ύψος του Αγ. Προδρόμου.Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση κατά τμήματα της υφιστάμενης οδού και την παράκαμψη των οικισμών Γερακαρού, Δουμπιά, Σάνα και Άγιος Πρόδρομος, με νέες χαράξεις.Το συνολικό μήκος των επεμβάσεων φτάνει τα 11,5 km, από τα συνολικά 28,4 km της υφιστάμενης οδού Γερακαρού – Άγιος Πρόδρομος.

Με το έργο αυτό, αναβαθμίζεται η οδική σύνδεση της βόρειας ορεινής Χαλκιδικής με το κύριο οδικό δίκτυο, ενώ με τους περιβαλλοντικούς όρους που εγκρίθηκαν διασφαλίζεται ότι η υλοποίηση και η λειτουργία του έργου θα πραγματοποιηθεί με πλήρη σεβασμό στα ευαίσθητα στοιχεία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!