Εκδήλωση ενημέρωσης για τα Μεταλλεία Χρυσού στα Πετροκέρασα

Ο Μ.Α.Σ. Ομβριανός Πετροκεράσων οργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Η μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρίας “Ελληνικός χρυσός” και οι επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή. Δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης στο πνεύμα της αειφορίας»

 Ομιλητές και θέματα των εισηγήσεων:

     -  Χάρης Λαζαρίδης, καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Θα αναπτύξει το θέμα «Ανοικτή εξόρυξη χρυσού – επιπτώσεις στη ζωή και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και τη Β. Ελλάδα»

   - Ανδρέας Γιαννακουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, πρώην αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. Θα αναπτύξει το θέμα «Η επόμενη μέρα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στα Πετροκέρασα, στo κοινοτικό καφενείο.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Αικατερινάρης, αρχιτέκτων, π. πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ίδιος κατά την παρουσίαση των εισηγητών θα αναφερθεί, εν συντομία, στη νέα Χωροταξική Μελέτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και την σχέση της με τα μεταλλεία και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!